imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Pixar filmek legjobb titkos Apple utalásai


Ki ne ismerné a Szörny Rt.-t, a Verdákat vagy a Wall-E-t? Azt viszont lefogadjuk, hogy nem tudtátok, hogy ezek a filmek bővelkednek rejtett utalásokban különböző Apple termékekre.

Talán többen tudjátok, hogy miután Jobs elhagyta az Apple-t, fogta magát és kivásárolta a Pixart a Lucasfilm birtokából 1986-ban. Innentől kezdve egészen 2006-ig ő volt a stúdió legnagyobb részvényese, volt olyan időszak, amikor a teljes tulajdonjog az ő kezében volt.

Ezt a kis adalékot ismerve már talán nem is olyan meglepő, hogy az utalásokban eleve gazdag Pixar filmekben nem ritkán fordult elő, hogy egy-egy jelentben valamilyen Apple-termék, vagy más, a vállalatra vonatkozó referencia tűnt fel. Nézzük most a legnyilvánvalóbb hármat!

Szörny Rt.

Gyerekkorom egyik kedvenc rajzfilmjének, a Szörny Rt.-nek egyik jelenetében Mike Wazowski nagy örömmel tartja fel a magazin, melyben ő és barátja, James P. Sullivan látható. Ha nagyon figyelmes vagy, a magasba tartott lap hátoldalán egy számítógépreklám látható „Scare Different“ mottóval. Ugyebár az Apple 1997 óta nyomatja a „Think Different“ kampányt, így nem nehéz észrevenni az áthallást a két jelmondat között.

Wall-E

A Wall-E rendezője, Andrew Stanton maga mesélte egy 2008-as interjúban, hogy EVE robotot szándékosan úgy próbálták megalkotni, hogy egy Apple-termékre emlékeztessen. Személyesen Jony Ive nagymesterrel zajlottak a konzultációk.

Verdák

Ez már annyira egyértelmű, hogy nem is utalás, sokkal inkább nyílt kinyilatkoztatás. Az egyik verseny során feltűnik a pályán Mac iCar nevű versenyző, Apple logóval a motorháztetőn és 84-es sorszámmal. Ugyebár 1984-ben jelent meg az első Macintosh…

Forrás: Mashable

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!