imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Pizzában is nagyot alkot az Apple


A cupertinói vállalat nem csak hardwerben és szolgáltatásokban utazik, egy szűk közönségnek, azaz dolgozóinak saját pizzát is kínál, méghozzá a szóbeszéd szerint remek minőségben.

Az iD Software csapatának tagjai, a legendás Doom és Wolfenstein játékok fejlesztői a 90-es években a pizzát tökéletes ételnek nevezték. Nap mint nap ezzel tömték magukat, hiszen olcsó volt, és a feltétek variálásával változatos élményt nyújtott. Azóta kirobbant az egészséges ételek forradalma, így az olaszok kalóriabombájáról manapság szinte már beszélni is bűn, de ez nem jelenti, hogy megtört volna a népszerűsége. Ha téged sem hoznak lázba a mindenmentes muffinok és a teljes kiőrlésű izék, az Apple pizzáját talán te is szívesen megkóstolnád.

Az almás főhadiszálláson, az Apple Parkban működő Caffé Macs dolgozói menzája a beszámolók szerint ugyanis remek pizzát kínál. Ez az egység sajnos csak munkatársakat szolgál ki, és még fotózni sem szabad, így csupán néhány kiszivárgott beszámolóra támaszkodhatunk. A Vice négy emberrel is beszélt, akik egybehangzóan állítják: az Apple kerek csodája kiváló ízélményt nyújt.

Ketten nevüket vállalva nyilatkoztak a szupertitkos ételről. Egy Luca Todesco nevű srác esküszik rá, hogy a Caffé Macs-ben fogyasztotta az Egyesült Államok legjobb pizzáját. Ivan Rodriguez szintén dicsérte a fogást, remek szószról és tökéletesen olvadt sajtról számolt be. A szemfüles mérnök stikában még egy képet is lőtt a kerek ízbombáról, ami valóban ínycsiklandóan mutat. A felvétel alapján úgy tűnik, hogy az Apple szakácsai a klasszikus nápolyi helyett inkább a vastagabb tésztájú római modellt preferálják. Ez persze nem meglepő, hiszen az USA-ban ez számít népszerűbbnek, így ott ebben a műfajban érdemes nagyot alkotni.

Ahhoz képest, hogy nem sétálhat be bárki egy rendelésre, egész sokat tudunk az Apple kulináris büszkeségéről. Elvileg 6 változatban kínálják: sajtos, vega, sonka-gomba, sonka-rukkola, pepperoni, plusz egy naponta változó feltétű kivitel. Egy időben volt hawaii is, de azt száműzték az étlapról, amit személy szerint maximálisan meg tudok érteni. Oh, és plusz egy dollárért még extra sajtot is kérhetnek a kiéhezett dolgozók.

Az árak pedig kifejezetten barátságosak. Állítólag 7-8 dollárt (árfolyamtól függően kb. 2000-2500 forint) kell perkálni egy pizzáért, ami még magyar viszonylatban is vállalható. A Szilícium-völgyben ugyanis Balatonfüredet is megszégyenítené az árszínvonal, hiszen Cupertino felkapott helyein a 20 dolláros pizza sem számít extrémnek, az Apple ajánlata tehát kifejezetten barátságosnak mondható. Azoknak, akik a cég hatalmas főhadiszállásán belüli elvitelre kérnék, a Caffé Macs még egyedi, levédetett dobozt is biztosít. A 35 cm átmérőjű, szellőzőlyukakkal ellátott kerek tároló speciális anyagból készült, s elvileg kiválóan megvédi az ételt a szottyosodástól.

Egyelőre nem úgy néz ki, hogy kívülállóként valaha is megkóstolhatjuk ezt a fogást, de ki tudja…a pozitív visszajelzéseken felbátorodva az Apple talán egyszer beemeli a pizzás bizniszt is ez egyre izmosodó szolgáltatásai közé.

Te megkóstolnád a Pizza di Apple-t, vagy inkább a natúr csirke + rizs kombót preferálod?

Forrás: Vice

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!