imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Pletykacunami a szeptember 9-i Apple-eseménnyel kapcsolatban


Most már csak hatot kell aludni, és szeptember 9-én az Apple bemutatja az új iPhone-okat – várhatóan egyéb új termékek mellett – a San Franciscó-i Bill Graham rendezvényközpontban. Ahogy az lenni szokott, az esemény közeledtével egyre erősödnek a különböző pletykák. Nézzük, mik a legaktuálisabbak, és mi mit gondolunk róluk!

A 9to5Mac fiatal újságírója, Mark Gurman az utóbbi hónapokban meglehetősen megbízható forrásnak bizonyult, ha új Apple-termékekről van szó. Szinte hibátlanul megjósolta, hogy milyen lesz az új Retina kijelzős MacBook, de az iOS 9 és az OS X El Capitan funkcióit is gyakorlatilag tökéletesen leírta a WWDC előtt, az Apple Music szolgáltatással együtt. Ezért az ő „sejtéseit” vesszük most górcső alá, leginkább azokat, amiket az elmúlt 1-2 napban írt meg (az esemény közeledtével általában már okosabbak vagyunk), annál is inkább, mert minden jel arra utal, hogy belsős forrásokkal dolgozik.

 

Az új Apple TV erősebb lesz, új távirányítóval, de drágább és nagyobb is

Gurman azt mondja, hogy az Apple TV 4 ugyan megkapja majd a jelenlegi iPhone-okból ismerős A8 chipet, viszont nem fog tudni lejátszani 4K-videókat. Ami a belső kapacitást illeti, az Apple állítólag gondolkozik a 8 és 16 GB-os változatokon is, akár úgy, hogy egy időben árulják majd őket 149 és 199 dollárért, de végül az is lehet, hogy csak a 16 GB-os változat marad a 149 dolláros áron. Emellett megtartanák a jelenlegi modellt is, változatlan áron.

Koncepciókép: ennyivel lehet nagyobb az új Apple TV a jelenlegi modellnél. | Kép forrása: 9to5Mac
Koncepciókép: ennyivel lehet nagyobb az új Apple TV a jelenlegi modellnél. | Kép forrása: 9to5Mac

Ezen kívül jön az új távirányító. Ez kicsit nagyobb lesz, mint a jelenlegi, színében pedig illeszkedik majd az Apple TV-hez, de továbbra is alumíniumból készül majd. A touchpad alatt a két gombból az egyiket Siri kapja meg, a másik pedig a Home gomb lesz. Ezen kívül billenőgombokat is kapunk a hangerő szabályozásához. Maga a készülék nagyon hasonlít majd a jelenlegire, csak egy kicsit nagyobb lesz minden irányban.

A mi véleményünk: Gyakorlatilag minden feltételezés teljesen hihető, egyáltalán nem lennénk meglepve, ha az összes tipp bejönne.

 

Az iPhone 6s és iPhone 6s Plus továbbra is 16 GB induló háttértárral érkezik, újfajta alumíniumból készül majd a házuk, és kicsit nagyobbak/vastagabbak lesznek

A 9to5Mac szerint az árak változatlanok lesznek (ez egyáltalán nem meglepő), és természetesen nagyjából 99,99% az esélye az A9 processzornak, jobb kamerának, stb. Az új iPhone-ok háza várhatóan az Apple Watch Sport esetében megismert új, 7000-es sorozatú alumíniumötvözetből készül, ami ellenállóbb a jelenleg használt változatnál. Ezen kívül a fontosabb pontokon meg is erősítik a vázat, ezért – és a Force Touch kijelző miatt – 1-2 tizedmilliméterrel vastagabb lesz az elődnél, illetve szélesebb és magasabb is.

Az esemény helyszíne, a San Franciscó-i Bill Graham Civic Auditorium. | Kép forrása: 9to5Mac
Az esemény helyszíne, a San Franciscó-i Bill Graham Civic Auditorium. | Kép forrása: 9to5Mac

A mi véleményünk: Itt sincs semmi hihetetlen, valószínűleg be is jön minden, még ha például a méretnövekedést vagy a házat nem is emeli ki a bemutatón az Apple.

 

Új színeket mutatnak be az Apple Watch sportszíjaiból

Valószínűleg nem ez lesz a nap legfontosabb eseménye, de várhatóan még néhány színnel bővül a szilikon Apple Watch-szíjak kínálata. Itt Gurman sem jósolt pontosabban, de valószínűleg azok közül kerülnek ki az új árnyalatok, amiket Jony Ive mutatott be idén egy privát eseményen a milánói dizájnhéten.

A milánói dizájnhéten bemutatott szíjak. | Kép forrása: 9to5Mac
A milánói dizájnhéten bemutatott szíjak. | Kép forrása: 9to5Mac

A mi véleményünk: Elképzelhető, de igazából teljesen mindegy.

 

Bemutatják az iPad Prót és az iPad mini 4-et is

Na ez a legdurvább feltételezés. Állítólag azért is választott az Apple egy 7000 férőhelyes helyszínt az eseménynek, mert még a tavalyinál is durvább bemutatóval készülnek, csak úgy záporozni fognak a termékek, és az új iPadek bemutatóját is előre hozzák. Lesz iPad Pro, ezen a néven, és a korábban rebesgetett nagyobb kijelzővel. Ezen kívül leleplezik az iPad mini 4-et is, erősebb belsővel, vékonyabb házzal, és osztott képernyős multitasking-támogatással. Az előrendelések az Egyesült Államokban októberben indulhatnak, a szállítások pedig novemberben.

Balra az iPad mini, jobbra az iPad Pro.
Koncepcióképek: balra az iPad mini, jobbra az iPad Pro.

A mi véleményünk: Ennek kis esélyt adnánk. Egyrészt, miért mutatná be a tényleges szállításhoz képest két hónappal korábban az iPadeket az Apple (csak új termékkategóriánál szoktak ilyet csinálni), másrészt miért csökkentenék a rivaldafényt az iPhone-okon? Sőt, ha ennyi újdonságot láthatunk, milyen hosszú lesz a keynote? Legutóbb is voltak panaszok azzal kapcsolatban, hogy a WWDC-s prezentáció túl hosszúra sikeredett.

Forrás: 9to5Mac (1, 2, 3)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!