imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Podcastekkel erősíthet az Apple TV+


A Bloomberg értesülései szerint a cupertinóiak bónusztartalmakkal tuningolnák a streaming szolgáltatásuk műsorait.

Az ősszel startolt Apple TV+ a lassú építkezés útját választotta. A kezdeti néhány műsorszámhoz fokozatosan érkeznek az új tartalmak, legutóbb például 7 sorozat premierjének időpontját tűzték ki. Az induló kínálatból talán a Jason Momoa főszereplésével készült See, valamint a Jennifer Aniston-Rheese Witherspoon-Steve Carell trióját összehozó The Morning Show szólt nagyobbat. Ez utóbbiban mutatott alakításáért Aniston meg is kapta a legjobb színésznőnek járó díjat a Screen Actors Guildtől.

A havi 4,99 dollárért (1890 Ft) kínált TV+ felett még korai lenne ítéletet mondani, hiszen ahogy a Music esete is bizonyítja, az Apple hátrányból is képes stabil, népszerű szolgáltatást építeni. Márpedig ezekre nagyon ráfeküdtek Cupertinóban, így az utóbbi negyedévben már 12 milliárd dollár bevételük származott a kategóriából. Tim Cookék nem titkolják, hogy az előfizetéses lehetőségeknek fontos szerepet szánnak a cég jövőjében.

A siker érdekében pedig mindent elkövetnek. A Bloomberg két, meg nem nevezett forrása szerint most éppen annak a lehetőségeit kutatják, hogy a TV+ műsoraihoz podcastek is készülhessenek. Az ötlet állítólag tavaly nyáron kezdett szárba szökkenni, amikor az Apple több producert is megkeresett podcastekre vonatkozó javaslatokért. A projekt állítólag már ott tart, hogy a sorozatok készítőivel folynak a tárgyalások a megvalósítás lehetőségeiről. Az Apple eddig nem kommentálta az értesülést.

A pletyka mindenesetre abszolút hihető, hiszen a bónusztartalmak gyártása már bevett szokás a szórakoztatóiparban. Viszonylag friss példa erre a Star Trek Discovery, melynek 2017-es első évada során minden részt élő beszélgetős műsor követett, ahol a színészek és a készítők megosztottak néhány érdekességet az aktuális epizódról. Az Apple TV+ kínálatának bővülése pedig rengeteg témát adna a podcasteknek, a nemrég debütált, pozitív kritikákat besöprő Little America például komoly társadalmi kérdéseket feszeget, melyekről érdekes beszélgetések folyhatnának.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!