imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Pokémon GO App Store rekordokat döntött


Nincs még három hete, hogy megjelent a Pokémon GO, és ezzel kezdetét vette a legújabb őrület. Először csupán néhány országban volt elérhető a Niantic új játéka, majd szép lassan egyre több ország App Store-jában aktiválták, a legutóbb éppen Hongkongban.

Az elmúlt hetekben kapott sajtóvisszhangnak köszönhetően (a marketingcsapat valószínűleg azóta is vedeli a pezsgőt a rengeteg ingyenreklám miatt) egyáltalán nem meglepő, hogy a Pokémon GO azonnal az App Store toplistáinak élére tört. Nemcsak az Egyesült Államokban, de itthon is vezeti az ingyenes alkalmazások illetve a „top grossing” listát – ez utóbbi a legtöbb bevételt termelő appokat tartalmazza. (Apró érdekesség: a 17 Pokémon GO tipp című írás lett alig egy hét alatt az iMagazin történetének legolvasottabb cikke, az all time top 10-be ráadásul egy másik is bekerült már.)

Azt tehát mindannyian tudjuk, hogy a Pokémon GO bizony népszerű, azt azonban eddig nem tudhattuk, pontosan mennyire. Vagyis pontosan még most sem, mert az Apple nem közölt számokat, de Jim Dalrymple-nek a Looptól elárulták, hogy minden korábbi rekordot megdöntött za App Store-ban, már ami egy új alkalmazás első heti letöltéseit illeti. Mellékesen azt is hozzátették, hogy 50 milliárd dollárra nőtt az Apple által a fejlesztőknek kifizetett összeg. Persze ez az összes fejlesztő számára az App Store indulása óta átutalt összeg, de a 14 200 milliárd forintnyi összeg így is elég impresszív.

Pokémon GO Mewtwo

A játékosok számával kapcsolatban csupán találgatások vannak, de ezek alapján a valaha volt legsikeresebb játék lett az Egyesült Államokban (a Candy Crush Sagát taszította le a trónról), jelenleg több mint 40 millió letöltésnél tarthat világszerte. Japánban a megjelenés első három órájában 1,3 millióan szerezték be a játékot, a nap végére ez a szám elérte a 10 milliót. Az eredmények hatására a Nintendo részvényárfolyama először megduplázódott, majd az utóbbi napokban korrigált a piac – lehet, hogy a befektetőknek is leesett, hogy a bevételeknek csak egy része jut el a japán céghez.

Persze a Niantic nem tervezi azt, hogy a jövőben a babérjaikon ülnének: a céget alapító John Hanke a Comic Conon beszélt a jövőbeni tervekről és fejlesztésekről. Először is bejelentették, hogy kik lesznek a három csapat (Valor, Mystic, Instinct) vezetői. Candela, Blanche és Spark különböző tanácsokkal fogják segíteni a játékosokat. Egyáltalán nem meglepő, hogy a jövőben a játékban megtalálható pokémonok száma is bővülni fog, és cserélgethetjük is őket majd egymás között:

A kereskedés még nincsen benne a Pokémon GO-ban, de már dolgozunk rajta, hogy megvalósítsuk. Azért ne legyetek nagyon izgatottak – először mindenképp a szervereket kell rendbe hoznunk!

Pokémon GO csapatvezetők

Szóba került még a pokécenter koncepciója, ezek olyan pokéstopok lennének, ahol gyógyíthatnánk a lényeinket. Azon is gondolkoznak, hogy a lure-ok mellett milyen további pokéstop-módosító kiegészítőket tehetnének a játékba, ezzel tovább színesítve a játékmenetet. Az biztos, hogy hosszú távra terveznek: a CEO szerint a következő évekre már vannak ötleteik.

Források: 9to5Mac, Engadget, iMore.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!