imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mostantól pontos távolságot is mér a Google Maps


Nagyon hasznos funkciót kapott a Google Maps. Mostantól megmérhetjük a távolságot bármely általunk választott két pont közt.

Személy szerint nekem mindig is hiányzott egy olyan funkció, hogy megmérhessek a térképen egy távolságot az általam választott pontok közt. Lehetett persze próbálkozni az útvonaltervezővel is, de ha például olyan távolságot akartunk lemérni, ahol nem voltak utak, vagy a Google nem ismerte ezeket, akkor ez a lehetőség nem volt opció. Lehetett nézegetni a térkép jobb alsó sarkában lévő kis csíkot ami megmutatta, hogy adott nagyítás mellett mennyi 200 vagy 500 méter, de ez nem sokat segített.

Nagyon egyszerűen működik ez az új távolságmérés funkció, egyszerűen jobb klikkel kiválasztunk egy pontot a térképen, majd a felugró menüből kiválasztjuk a “Távolságmérés” menüpontot, és innen már csak kattintgatnunk kell, hogy lerakjuk a mérőpontokat. Íme így néz ki a Margitsziget kerülete:

original-1

Megnéztem Cupertinóban az Apple Campust is, mert kíváncsi voltam, hogy amikor ott jártam mennyit gyalogoltam: 922 métert…

Screen Shot 2014-07-10 at 11.55.21

Ez a lehetőség egyelőre csak asztali gépeken vagy laptopokon működik, nincs hír, hogy érkezne a távolságmérés iOS eszközökre. Asztali gépen viszont nagyon jól működik bármilyen böngészőből.

Mostantól nem lesz gond ha tudni szeretnénk, pontosan mekkora a telek, vagy hogy pontosan hány kilométert kell ússzunk, ha át szeretnénk úszni az Atlanti óceánt. 5108 km-t egyébként… :)

 

 

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!