imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

.projekt – minden csak nézőpont kérdése


Az Apple a nap játékának választotta az App Store-ban, mi kipróbáltuk. Szórakoztató agytorna unalmas perceidre.

Biztosan ismeritek az indiai tanulságos történetet a falu vak lakóiról és az elefántról. Ha mégsem, akkor nagyon röviden: van egy falu, annak minden lakója vak. Páran közölük találkoznak egy elefánttal a dzsungelben. Mindegyikük megtapogatta, majd visszaérve a faluba elkezdik mesélni, milyen állattal találkoztak. Aki a fülét fogta, azt mondta: „nagy és széles, olyan akár egy szőnyeg“; akinek az ormány jutott úgy jellemezte, mint egy hosszú vékony, üreges csövet; végül aki a lábat tapogatta, masszív henger alakú oszlopnak írta le. Tanulság? Mindannyian a valóság más szeletét látjuk, ugyanannak a valóságnak különböző nézőpontjai vannak, stb.

Na, a .projekt játék készítője is ezt a többféle lehetséges látásmódot hivatott erősíteni, csak épp a vizuális vonalon. A 3D-s puzzle pofonegyszerű elvek alapján működik, a feladatok megoldása azonban közel sem ennyire triviális. Középen van egy 5x5x5 kockányi építési területünk, két oldalon a falra vetítve pedig láthatjuk, milyen alakzatot kell kiraknunk. A nehézség, hogy ugyanannak az egy, általunk épített térbeli objektum árnyékának kell lefedni mindkét, merőben különböző mintát.

A .projekt egyetlen fejlesztő, Kyrylo Kuzyk munkáját dicséri. Gondolom, ennek a limitált mennyiségű humán erőforrásnak köszönhető az is, hogy a grafika meglehetősen minimálra lett véve, nem egy Shadowmaticról beszélünk. Ha viszont unásig játszottál utóbbival, de valami hasonló játékélményre vágysz, érdemes lehet tenni a .projekttel is egy próbát.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!