imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

PS4 játékok Macen? Bizony!


Az biztos, hogy a Mac felhasználók nincsenek elkényeztetve játékok szempontjából, de most a Sony Worldwide Studios elnöke Twitteren nagyon jó hírt tett közzé!

A Sony PS4 Remote Play, az egyik legalulértékeltebb funkciója a népszerű játékkonzolnak. Talán nem véletlenül, hiszen eddig csak a gyengélkedő PS Vita, és a Sony okostelefonokkal, illetve a PS TV-vel használhattuk. A PS4 Remote Play pedig igen hasznos funkció, ugyanis lehetővé teszi, hogy miközben a családunk tagjai a TV-ben mondjuk filmet néznek, mi közben játszhassunk az okostelefonunk vagy a PS Vita kijelzőjén. Természetesen ehhez szükség van egy PS4 konzolra, és hiszen maga a konzol futtatja a játékot, a telefonunkra már csak a kép és az irányítás érkezik meg.

A Sony Worldwide Studios elnöke, azonban nemrég eleresztett egy bejegyzést a Twitteren, melyben megerősítette, hogy dolgoznak a PC és Mac Remote Play lehetőségén is.

Néhányan kérdeztétek, hogy tervezzük-e a Remote Play-t PC-re, és igen, dolgozunk egy saját alkalmazáson mely PC-re és Macre egyaránt elérhető lesz.

Bővebb információkkal nem szolgált, de elképzelhető, hogy a későbbiekben kibővítik, Android és iOS támogatással is a PS4 konzol Remote funkcióját. Persze mi már annak is nagyon örülnénk, ha a Macen játszhatnánk mondjuk az Uncharted legújabb epizódját. Gondoljunk csak bele, mennyi vitától és veszekedéstől kímélné ez meg a párkapcsolatokat, ha nem kell a barátnőnkkel vitatkozni, hogy most akkor GTA 5 legyen, vagy a Született Feleségek.

2959378-yoshida_upt2015_20151102

A Sony valószínűleg nem véletlenül lépett. Egyrészt egy ügyes programozó nemrég igen sikeresen portolta Androidra a Remote Play lehetőséget, másrészt a Microsoft is nemrég mutatta be a saját streaming szolgáltatását Xbox One-ra, a Sony pedig nyilván nem akar lemaradni a játékosokért folytatott versenyben. Persze ez nem is baj, végső soron a játékosok járnak jól.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!