imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Radiation Island: hol vannak a zombik?


Biztos én értettem félre valamit a játék trailerében, de csalódott vagyok. Nem jöttek a zombik.

A háttérsztori röviden: a II. világháború idején titkos egységek katonai kísérleteket végeznek. Elektromágneses mezőket kutatnak, hogy meghajlítsák a tér-idő görbét és hatalmas földrészeket teleportáljanak. 1941-ben sikeresen teleportálnak egy szigetet, ám a kapcsolat megszakad az ottani lakosokkal, hollétüket homály fedi. 1943, teleportálódik a hajónk, a legénység többi tagja eltűnt, egyedül találjuk magunkat egy szigeten. Az alapötlet a Philedelphia kísérlet néven elhíresült hoax, bővebben a Wikipédián lehet olvasni róla.

Radiation Island

Egy gyors tutorial után – melyből kiderül hogyan tudunk eszközöket craftelni magunknak, és az ehhez szükséges nyersanyagokat hogyan miningoljuk – egy vadállatokkal teli szigeten bolyongunk, ahol néhány faházat és katonai épületet leszámítva nincs semmi érdemleges. Néha besötétedik, radioaktív villámok cikáznak, félelmetes hanghatások és zene adja meg az alaphangulatot a zombiöléshez. De nem jönnek.

Radiation Island

Nem vagyok türelmes típus, így nagy valószínűséggel nem voltam elég kitartó ilyen téren. Mégis valahogy mást vártam. Nem egy DayZ iOS verziót, hanem inkább egy Dead Island jellegű hentelést.

Radiation Island

Objektíven nézve a játékot viszonylag jó grafikával rendelkezik, elég nagy területet tudunk bejárni, ha kitartóak vagyunk. Rengeteg lehetőség van eszközök előállítására, achievementek begyűjtésére és kalandozásra. Maga a környezet szépen kidolgozott, az irányítás kényelmes és jól is működik. A kijelző bal alsó részét használva tudunk előre-hátra mozogni, a jobb oldallal irányítunk. Minden egyéb funkciót konkrét ikonok jelölnek, ezek megérintésével tudunk ugrani, begyűjteni dolgokat, használni a fegyverünket stb. A jobb felső sarokban található „napló” megnyitásával érjük el a térképet, beállítási lehetőségeket. Egyébként itt van lehetőség új profilt is létrehozni, ami azért fontos mert a tutoriál után tudunk csak a 3 lehetséges játékmód közül választani: Exploration, Adventure és Survival.

Radiation Island

Az Exploration módban nincs más dolgunk, mint barangolni a szigeten. Az állatok és az általam sosem látott zombik nem bántanak minket. Nem kell törődnünk az élelemmel, a radioaktív sugárzással, csak a felfedezéssel. Az Adventure módban a sugárzás, éhenhalás mellett az állatok és a zombik támadása okozhatja a halálunkat. Survival módban sérülékenyebbek vagyunk és minden halál után üres készlettel próbálunk újra túlélni.

Radiation Island

Összességében egyébként megéri az árát. Aki szereti a túlélő játékokat illetve gyakran böngészi az App Store-ban a kalandjátékok listáját, az nem fog csalódni.

UPDATE: A zombik a sziget mélyén a folyónál vannak!

• Radiation Island letöltése az App Store-ból (univerzális, 2,99 €)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!