imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rajzfilm Steve Jobs életéről


Egyszer már viccelődtünk azzal, talán a Steve Jobs opera kapcsán, hogy lassan gyakorlatilag minden formátumban feldolgozzák az Apple néhai vezérigazgatójának életét. Könyvek, filmek és dokumentumfilmek ugye vannak – és talán lesznek is –, képregény is megjelent már, az opera készül, most pedig feltűnt egy rövidke rajzfilm is.

A 19 perces, fekete fehér, egyszerű kép világgal rendelkező rajzfilmet az ukrán QuartSoft marketinges csapata készítette, akik nem profi animációs szakemberek, mindössze hobbi szinten űzik a műfajt. Steve Jobs életét születésétől a haláláig dolgozzák fel, a kép felső részén a vele kapcsolatos eseményeket láthatjuk, alul pedig egy idővonalon a nagyvilág fontosabb történéseit követhetjük – éppen ezért kicsit nehéz tartani a lépést a cselekménnyel.

Steve Jobs rajzfilm

És hogy miért pont ezt a témát dolgozták fel? Így írnak erről a blogjukon:

Ezt a videót és blogbejegyzést Steve Jobs tiszteletére hoztuk létre – egy olyan ember számára, aki forradalmasította a technológia világát és otthagyta a kéznyomát a világon. A szárnyaló IT-ipar mostanra több millió embernek biztosít munkát, és számtalan felhasználó életét teszi kényelmesebbé. Ezt a videót amatőr animátorok készítették, akik a QuartSoft marketingosztályán dolgoznak. Reméljük, hogy arra inspirálja majd a fiatalok, hogy folytassák a világ megváltoztatását innovatív ötleteikkel, művészi ízlésükkel és vállalkozó ösztöneikkel. Köszönjük, Steve, hogy lehetővé tetted, hogy élvezhessük az általad létrehozott termékekből áradó tökéletességet. Nyugodj békében!

Steve Jobs rajzfilm

A rajzfilmet három hónapnyi munkával hozták létre, a hangsúly pedig leginkább Steve Jobs sikerein van, semmint a mostanában egyre többet pedzegetett magánéletén, vagy nehéz természetén. Dimitrij Nyeszterov ezzel kapcsolatban ezt írja:

Számtalan briliáns elmét nem értett meg vagy kritizált a nagyközönség életük során a személyiségük miatt, de munkájuk gyümölcse arra késztet minket, hogy csodálattal tekintsünk tehetségükre, intellektusukra, megérzéseikre és karizmájukra. Igen, Steve Jobs néha bunkó volt. De egy zseniális bunkó volt. Annyira zseniális, hogy azok az Apple-alkalmazottak, akikkel durván bánt, ma már hálásak a seggfejségéért, mivel segített nekik kitolni a határaikat és újra feltalálni a számítógépek világát.

Steve Jobs rajzfilm

A fentebb már említett alsó idősáv miatt lehet, hogy érdemes többször is megnézni a rajzfilmet, akinek azonban nincs ideje erre, azoknak szerencsére a csapat készített egy infografikát is, melyet ide kattintva nézhettek meg. És akkor íme a videó:

Forrás és képek: QuartSoft blog via Cult of Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!