imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rangos díjat nyert az iPhone X és az iPad Pro kijelzője


A Society for Information Display idén 23. alkalommal ítélte oda az év legjobb kijelzője díjakat, azaz a Display Industry Awards-ot. Mondanunk sem kell, az Apple is a díjazottak közt szerepel.

A kijelző az egyik, ha nem a legfontosabb része napjaink okoseszközeinek, különösen a telefonoknak, tableteknek és laptopoknak. Egész nap ezt bámuljuk, ez jelenti a kapcsolatot a felhasználó és a készülék között. Nem csoda hát, hogy a legtöbb gyártó nagyon igyekszik elkápráztatni a potenciális vásárlókat.

Ez alól az Apple sem kivétel, akik rendszerint nem szoktak beleállni a pixelszámok körül kialakuló számháborúba, és inkább más megközelítésekből, például fejlett kijelzőtechnológiák használatával próbálják magasra tenni a lécet a minőség terén. Bárki, aki látott már iPhone-t vagy iPadet, tudja, hogy a recept rendszerint be szokott válni, a mostani csúcskészülékekkel pedig különösen nagyot sikerült dobbantani.

És ezt mostmár nemcsak mi mondjuk, hanem a Society for Information Display társaság is. Idén május 20. és 25. között kerül megrendezésre 55. alkalommal a Display Week Los Angelesben. A több mint fél évszázados hagyományt immáron 23. alkalommal pedig a Display Industry Award díj átadása is megelőzi, amit minden évben a legfejlettebb, legjobb kijelzővel rendelkező készülékek kapnak meg különböző kategóriákban.

Az iPhone X a Display Applications of the Year (legjobb), míg az iPad Pro 2017-es kiadása a Displays of the Year (legjobb technológiával és funkcionalitással bíró kijelző) díjat zsebelte be. Az elismerés mellé indoklás is tartozott, ami bár az Apple híreket követőknek nem tartalmaz majd nagy meglepetéseket, azért álljon itt a rend kedvéért. Az iPhone X-ről például ezt írták:

Az iPhone X az első olyan iPhone széria az Apple-től, ami beteljesíti a csak kijelzőből álló okostelefon vízióját, egyéb fizikai elemek, billentyűzet vagy dedikált funkciógombok nélkül. Azáltal, hogy az iPhone X előlapjáról lekerült a fizikai gomb, a kijelző vált minden interakció elsődleges elemévé, lehetővé téve, hogy az teljes egészében betöltse az iPhone előlapját.

Az 5,8“-es Super Retina kijelző 458 ppi-s pixelsűrűséggel rendelkezik és az első olyan készülék az Apple-nél, ami OLED kijelző segítségével üti meg a vállalat által felállított, generációkon átívelő sztenderdjét, élénk színeivel, a valódi feketével, a millió az egyhez kontrasztaránnyal és kiváló, rendszerszintű színkezeléssel.

A HDR kijelző támogatja a Dolby Vision és a HDR10 technológiákat, amelyek együtt szolgálnak a kép és videótartalmak még további fokozására. Emellett a True Tone technológia dinamikusan szabályozza a kijelző fehéregyensúlyát, hogy az a külső környezeti fényviszonyokkal összhangban sokkal természetesebb, papír hatást keltő élményt garantáljon.

Könnyfakasztó. Hát még az iPad Próról írt sorok:

Az Apple legújabb iPad Prójának kijelzője a vállalat innovatív ProMotion technológiájával törekszik arra, hogy tovább fokozza a vizuális teljesítményt. A 10,5 és 12,9 inches méretben elérhető tabletek mindegyike ugyanazzal a 264 ppi-s pixelsűrűséggel rendelkezik, amihez 3,7 millió, illetve 5,6 millió pixel tartozik típustól függően.

A modellek adaptív, 24 és 120 Hertz (Hz) között variálódó képfrissítési aránnyal érkeznek, amely az első megvalósulása a technológiának a fogyasztói piacon. A 120 Hz-es frissítési arány folyamatos görgetést, szép simán mozgó tartalmakat és kitűnő érintésérzékenységet biztosít, akár ujjal, akár Apple Pencillel. A ProMotion technológiát az új, nagyteljesítményű oxidált vékony-film tranzisztor (TFT) réteg, és a frissen tervezett folyadék-kristály és fény-indukált elrendezést biztosító anyagok használata teszi lehetővé.

tl;dr: Mind az iPhone X-nek, mind az iPad Prónak nagyon szép kijelzője van, egy csomó menő technológiai újítással.

Forrás: 9to5Mac

Ha még nem tetted volna, és meg akarod csodálni magad is a szóban forgó kijelzőket, ugorj be bármelyik iSTYLE üzletbe. Ha már tudod miről van szó, és nem szeretnél kimaradni a jóból, az iPhone X-et innen, az iPad Prót pedig innen rendelheted meg a webshopból.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!