imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Régen várt funkcióval bővülhet az App Store


Az Apple titkainak lelkes fürkészői folyamatosan kutatnak az operációs rendszerek és a cég weboldalainak kódjaiban, melyekből gyakran nagy pontossággal képesek megjósolni a közeledő fejlesztéseket. A legújabb jövendölés az App Store apró, de fontos változására utal.

Az iOS 13 egyik legjobban várt funkciója kétségkívül az Xbox One és a Playstation 4 kontrollerek natív támogatása lesz. Ugyan eddig is akadt mód arra, hogy az iPhone-hoz és iPadhez MFi (Made for iPhone/iPad/iPod) gamepadet csatlakoztassunk, ám sokan nem látták értelmét speciális eszköz beszerzésének azon kevés játékhoz, amely működik vele. További gondot jelent az is, hogy fellelni sem volt könnyű a kompatibilis programokat, mivel az Apple áruháza nem emeli ki a támogatás tényét.

Pont ezért jöhetett létre a controller.wtf nevű oldal. Szerkesztői évek óta bújják az internetet MFi-kompatibilis játékokért, nagyban segítve ezzel az eszközök felhasználóit. A napokban azonban valami egészen másra bukkantak az App Store weboldalának kódját bányászva, amely arra utal, hogy az alkalmazásbolt végre külön is jelezni fogja a kontrollerek támogatását, illetve szükségességét az appok leírásában.

A kódban egész pontosan az „isGameControllerSupported” és a „requiresGameController” kifejezések bukkantak fel, méghozzá az Apple Watch kompatibilitására vonatkozó sorok társaságában. Ez erősen arra utal, hogy ugyanazon módon kerülnek felhasználásra, márpedig az óra támogatása már régen kiemelést kapott.

A controller.wtf ugyan megjegyzi, hogy a kifejezések korábban is bekerülhettek a kódba, ám ennek esélyét csekélynek találják, így azok valószínűleg az új funkció megjelenését vetíthetik előre. Ez most logikusabbnak is tűnik, mint eddig bármikor, hiszen rohamosan közeledik az Apple Arcade őszi rajtja, melynek exkluzívjai minden bizonnyal élnek majd a kifinomultabb irányítási lehetőségekkel. Annyi bizonyos, hogy a mobiljátékok lelkesebb közönsége már évek óta hiányolja a kontrollerek támogatásának áttekinthetőbbé tételét, ezért üdvözlendő lenne egy ilyen irányú fejlesztés.

Az egyébként már most körvonalazódik, hogy az Apple nagyot húzott az Xbox One és a PS4 kontrollerek csatlakoztatásának engedélyezésével, hiszen az iOS 13 bétájának tesztelői láthatóan rajonganak az új lehetőségért. A Youtube-ot és a fórumokat máris ellepték a különböző tutorial- és gameplay videók, egy Reddit felhasználó pedig még saját gyártású iPhone-állványt is eszkábált az Xbox vezérlőjére.

Forrás: controller.wtf

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!