imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Régi bankból új Apple Store


Tegnap hivatalosan is megnyitotta kapuit a hetedik Apple Store üzlet New Yorkban. Az Upper East Side üzlet a Madison Avenue 940-es házszám alatt található, és az érdekessége, hogy egy régi banképületet alakított át az Apple. A megnyitó egyébként annyira neves esemény volt, hogy maga Angela Ahrendts (az Apple Store-okért felelős ügyvezető igazgató) is megjelent az ünnepségen. A Central Parktól nem messze található épületet már a nyitás napján elárasztották az emberek, hogy lássák, mit hoztak ki a tervezők a régi banképület adottságaiból.

Az Apple ugyanis szereti kihasználni a helyszín által adott lehetőségeket és egy bankban igen sok lehetőséget láttak. A közel 100 éves banképületben található egy széf is, amelyet az építészmérnökök egyszerűen átalakítottak egy bemutató teremmé. Fotelek egy elegáns asztal körül, egy óriási TV a falon, iPhone-ok, iPadek és MacBookok stílusosan egymás mellett elhelyezve, adják meg a szobának a különleges és elegáns hangulatot. A falon az Apple Watch poszterek és a megvilágítás is dob az alagsorban található VIP terem összképén. Ebben a helységben valószínűleg nagy fontosságú embereknek fognak mindenféle személyes konzultációt tartani. Néhány pletyka szerint ugyanis nem csak az Edition órák miatt lehet majd időpontot egyeztetni az Upper East Side üzletbe.

A VIP terem berendezése nagyon modern hangulatot kelt az emberben
A VIP terem berendezése nagyon modern hangulatot kelt az emberben

Az épületben persze, minden egyéb apróságra is odafigyeltek a tervezők, nem csak a VIP teremre. A csillárokat például korabeli fényképekről rekonstruálták, és úgy gyártották után, hogy egy az egyben hiteles másolatai legyenek az eredetieknek. A falakon nosztalgikus hangulatot keltő fekete-fehér képek lógnak. Az összes itt látható kép iPhone 6 készülékkel készült, tehát szó sincs arról, hogy ezek a képek ténylegesen régiek lennének. A kompozíciók, a fényjátékok és a felhasznált kellékek és jelmezek viszont teljesen vissza tudják idézni a tipikus évezred forduló előtti New York-ot. Az összes kép megtalálható az Apple hivatalos weboldalán, ezen a linken.

Az eredeti csillár tökéletesen talál a homlokzathoz, a falakat pedig az iPhone 6-tal készített képek díszítik.
Az eredeti csillár tökéletesen talál a homlokzathoz, a falakat pedig az iPhone 6-tal készített képek díszítik.

A megnyitó ünnepség sajnos nem zajlott zökkenőmentesen, hiszen már a renoválás megkezdésekor is több környéken lakó fejezete ki a nemtetszését. A lakóknak az volt a problémája, hogy a Central Park miatt már amúgy is óriási a forgalom az utcában és ezt egy Apple Store csak növelné. A nagy tömegeket elkerülendő, az Apple ígéretet tett arra, hogy privát vásárlási lehetőségekkel és csökkentett nyitvatartási idővel limitálni fogja a bolt miatti járókelők számát. Ennek ellenére még a megnyitó napján lehetett a helyszínen látni egy-két elégedetlenkedőt, de szerencsére nem ez határozta meg a ceremónia hangulatát.

Mint minden Apple Store-ban itt is meghatározó elem a nagy tér
Mint minden Apple Store-ban itt is meghatározó elem a nagy tér

Az épület renoválásakor azt is figyelembe kellett venni, hogy az épület eredeti stílusjegyeit megtartva egy modern boltot hozzanak létre. Az Apple látványtervezői viszont elértek egy olyan egyedi megoldást, ahol egyszerre van jelen a modern kori letisztultság és az eredeti összetett elemekből álló homlokzat. Ezáltal egy olyan vegyes stílust teremtettek, ami – valljuk be – lenyűgözően néz ki. A falak domináns színe a fehér (kis bézses árnyalattal), ami egy elegáns légkört teremt. A nagy tágas ablakok növelik a tér nyitottságérzetét és a terem világosságát. Az emeletek között márványlépcsők növelik az épület eleganciáját. Az épület egy alagsorral, egy földszinttel és egy emelettel rendelkezik. Az emelet és a földszint bemutatótermeknek lettek kialakítva, itt kaptak helyet a megszokott demó asztalok az összes termékkel, az alagsor pedig a logisztikai és üzletvezetési egységeknek ad helyet és természetesen a VIP teremnek.

Az emelet is legalább annyira szépen van berendezve, mint a földszint.
Az emelet is legalább annyira szépen van berendezve, mint a földszint.

Az Upper East Side Apple Store-ban rengeteg egyéb terméket is lehet kapni, a jól ismert almás eszközökön felül. Külön részleg van kialakítva például a Beats termékeknek, ahol egy fából készült gömb próbálja imitálni az ember fejét, és ezen van rajta a fejhallgató. A bemutató darabokat felpróbálhatjuk és ott helyben ki is próbálhatjuk működés közben. Az Apple Watch modellek is kaptak egy saját sarkot, itt az összes szíjat és órát kipróbálhatjuk. A már ismert módszert követve egy szakértő segíteni fog nekünk kiválasztani a megfelelő órát a hozzánk illő szíjjal. Ha ez megvan, akkor egy gyors bemutatóval ismerteti az óra fő funkcióit, a tisztítás pontos menetét és azt is elmagyarázza, hogyan és milyen ruhákhoz hordjuk az óránkat és a kiválasztott szíj(ak)at.

Ebben az üzletben egyszerűen kipróbálhatjuk az összes Beats terméket.
Ebben az üzletben egyszerűen kipróbálhatjuk az összes Beats terméket.

Az alaptermékek mellett kiegészítők egész sora is várja majd az érdeklődőket. A sok termék miatt egy új kipróbálási lehetőséget is biztosít majd az Upper East Side Apple Store a vásárlóknak. A boltban például az összes tokot ki lehet próbálni, és a saját vagy a kiállított telefonok közül valamelyiken megnézni, hogy miként is mutat. Ha úgy gondoljuk, hogy megtaláltuk az igazit, akkor a fiókot kihúzva kivehetünk egy még bontatlan darabot és azzal fáradhatunk a kasszához. Természetesen ehhez is teljesen egyedi bútort kellett gyártania az Apple-nek. Az így elkészült szekrénysor viszont tökéletesen passzol a teremben található többi asztalhoz.

A tokokat fel is próbálhatjuk majd, és ha megtaláltuk a nekünk leginkább tetszőt, akkor azt egy kis fiókból előhúzva már vihetjük is a kasszához.
A tokokat fel is próbálhatjuk majd, és ha megtaláltuk a nekünk leginkább tetszőt, akkor azt egy kis fiókból előhúzva már vihetjük is a kasszához.

A boltban egyébként sok új Apple Store dolgozó fog dolgozni, akik a munkába állás előtt különféle felkészítő tanfolyamokon vettek részt, hogy a lehető legnagyobb szaktudással álljanak a vásárlók rendelkezésére. Az eladók azon a részlegen dolgoznak, amelyhez a legjobban értenek, tehát ha egy MacBook-ot szeretnénk venni, akkor nyugodtan a legközelebbi dolgozótól kérhetünk segítséget, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy biztos szaktudással rendelkező ember fog nekünk segítséget nyújtani.

Az Apple Store eladói mindig segítőkészen válaszolnak kérdéseinkre, és segítenek a számunkra leginkább megfelelő terméket kiválasztani.
Az Apple Store eladói mindig segítőkészen válaszolnak kérdéseinkre, és segítenek a számunkra leginkább megfelelő terméket kiválasztani.

Képek: Mashable

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!