imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Rejtély, milyen proci lehet az új MacBook Airben


Ugyanis egyetlen bejelentett Intel chippel sem egyezik a specifikációja. Feltehetően egy nem bejelentett, MacBookoknál használt Amber Lake változat lesz az. Talán.


Noha az Apple sosem szokta elárulni, hogy pontosan milyen chipeket használ a gépeiben, annyit azért elárultak a tegnapi bemutatón, hogy egy kétmagos 1,6 GHz-es Intel Core i5 muzsikál a ház alatt, amit Turbo Boosttal 3,6 GHz-ig is fel lehet pörgetni, ha úgy hozza a szükség. Igén ám, csak ha felütjük az Intel ARK-ját (Automated Relational Knowledge Base) azt látjuk, hogy

egyetlen ilyen 8. generációs processzor sem található a listában.

Ami azt illeti, összesen egyetlen darab 1,3 GHz-s kétmagos chip található benne, de az sem egyezik az elmondottakkal. Felmerül tehát a kérdés, hogy akkor mégis mi a fene végzi majd a számításokat az új MacBook Airben?

Az AnandTech információ szerint a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy egy hivatalosan nem bejelentett 5W-os Y-szériás Amber Lake chip. Ezeket a chipeket az Apple tradicionálisan a 12“-es Retinás MacBookokban szokta használni és az Intel augusztus körül jelenti be őket.

Ha így van, az meglehetősen szokatlan lépés lenne az Apple-től, aki idáig jellemzően az aktuális 15W-os U-szériás chipekkel frissítette az Aireket. A változtatásnak két vonzata van. Egyrészt bár természetesen jobb lesz a teljesítmény ezzel a procival is, de nem annyival, mint egy U-szériás frissítéssel lehetne. Másrészt viszont ennek az alacsony fogyasztású chipnek köszönhetjük azt is, hogy a MacBook Airnek lesz a leghosszabb üzemideje a MacBookok közt.

Forrás: AnandTech

FRISSÍTÉS: Az Intel közben frissítette az ARK-öt és felrakta az új chipet is. Az AnandTech információ beigazolódtak, valóban egy Amber Lake proci van a gépben, egész pontosan a Core i5-8210Y. Viszont nem 5, hanem 7 Wattos.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!