imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rejtély, milyen proci lehet az új MacBook Airben


Ugyanis egyetlen bejelentett Intel chippel sem egyezik a specifikációja. Feltehetően egy nem bejelentett, MacBookoknál használt Amber Lake változat lesz az. Talán.


Noha az Apple sosem szokta elárulni, hogy pontosan milyen chipeket használ a gépeiben, annyit azért elárultak a tegnapi bemutatón, hogy egy kétmagos 1,6 GHz-es Intel Core i5 muzsikál a ház alatt, amit Turbo Boosttal 3,6 GHz-ig is fel lehet pörgetni, ha úgy hozza a szükség. Igén ám, csak ha felütjük az Intel ARK-ját (Automated Relational Knowledge Base) azt látjuk, hogy

egyetlen ilyen 8. generációs processzor sem található a listában.

Ami azt illeti, összesen egyetlen darab 1,3 GHz-s kétmagos chip található benne, de az sem egyezik az elmondottakkal. Felmerül tehát a kérdés, hogy akkor mégis mi a fene végzi majd a számításokat az új MacBook Airben?

Az AnandTech információ szerint a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy egy hivatalosan nem bejelentett 5W-os Y-szériás Amber Lake chip. Ezeket a chipeket az Apple tradicionálisan a 12“-es Retinás MacBookokban szokta használni és az Intel augusztus körül jelenti be őket.

Ha így van, az meglehetősen szokatlan lépés lenne az Apple-től, aki idáig jellemzően az aktuális 15W-os U-szériás chipekkel frissítette az Aireket. A változtatásnak két vonzata van. Egyrészt bár természetesen jobb lesz a teljesítmény ezzel a procival is, de nem annyival, mint egy U-szériás frissítéssel lehetne. Másrészt viszont ennek az alacsony fogyasztású chipnek köszönhetjük azt is, hogy a MacBook Airnek lesz a leghosszabb üzemideje a MacBookok közt.

Forrás: AnandTech

FRISSÍTÉS: Az Intel közben frissítette az ARK-öt és felrakta az új chipet is. Az AnandTech információ beigazolódtak, valóban egy Amber Lake proci van a gépben, egész pontosan a Core i5-8210Y. Viszont nem 5, hanem 7 Wattos.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!