imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rejtélyes munkára keres embert az Apple egy titkos honlapon


Kémfilmekbe illő módon toboroz egy óriási felelősséggel járó, de pontosan meg nem nevezett munkakörbe szakembert az Apple. A jelentkezés első feltétele: meg kell találni az elrejtett weboldalt.

Biztosan mindenki hallott már olyan sztorikat, hogy egy titkos ügynökség úgy toboroz kémeket, hogy mindenféle feladványokat tesz fel az internetre. Aki saját magától meg tudja oldani őket, az feltehetően alkalmas lesz a pozíció betöltésére is. Na, az Apple most nagyon hasonló módon keres munkaerőt egy hatalmas felelősséggel járó, de rejtélyes munkakörbe.

Persze, a poénnak már vége, a titkos weboldal csak addig titkos, ameddig fel nem fedezik. Márpedig Zach Whittaker, a ZDNet szerkesztője nem csak, hogy megtalálta, de gyorsan meg is osztotta a világgal, hogy a us-west-1.blobstore.apple.com link alatt egy titkos álláshirdetés található. Pontosabban csak volt, mivel miután nyilvánosságot kapott a dolog, az Apple természetesen eltávolította az ajánlatot.

Szerencsére az internet nem felejt, így mi is megnézhetjük, mire fel ez a trükkös hirdetés.

Halihó! Megtaláltál minket! Egy tehetséges mérnököt keresünk, aki az infrastruktúránk olyan kritikus elemeit fogja fejleszteni, melyek kulcsszerepet játszanak az Apple ökoszisztémájában.

Hogy mennyire kritikus?

Adatkapacitás: Exabájtok (1 exabájt = 1 000 petabájt = 1 000 000 terabájt – a szerk.)
Szerverek: Több tízezer
Lemezek: Több millió

– olvasható a hirdetés elején

A továbbiakban kitérnek rá, hogy mik az elvárások a leendő alkalmazott felé, illetve megadnak egy elég homályos munkaköri leírást. De ebben csak olyan kérdések szerepelnek, hogy „Szeretnéd élvezni egy kis csapat előnyeit, egy nagy vállalat erőforrásaival?” vagy, hogy „Szeretnél a világ egyik legnagyobb adatfeldolgozó környezetében tevékenykedni? és hasonlók. Ebből tehát nem tudhatjuk meg biztosan, mire is kell a keresett mérnök.

Ha szeretnéd megtekinteni a hirdetés archivált verzióját, kattints ide. Ha pedig esetleg úgy érzed, téged hív a megadott munka, akkor küldd el az önéletrajzod az blob-recruiting@group.apple.com email címre, hátha még tart a jelentkezés a nyilvánosságra kerülés ellenére is.

Forrás: 9to5mac

A jelentkezőknek biztosan meg kell majd jelenniük egy személyes elbeszélgetésen is. Az interjún pedig elég nyakatekert kérdésekbe is bele lehet futni. Például ilyenekbe, vagy ilyenekbe.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!