imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rejtett meglepetések az Apple-től


A különböző szoftverekben elrejtett meglepetések, vagyis easter eggek gyakran előfordulnak, annak ellenére, hogy az emberek 99,9999 százaléka sosem veszi észre őket. Itt van most pár iPhone-os illetve Mac-es easter egg.

Húsvét alkalmából mi más lehetne a téma, mint az Easter Egg, vagyis a húsvéti tojás, mely a rejtett utalások elnevezése.

Kezdjük egy olyan easter egg bemutatásával, ami szinte mindenkinek kiszúrta már a szemét iPhone-on, mégsem esett le a tantusz. Ha iOS alatt Safariban megnyomjuk a megosztás gombot, feljön egy menü, amiben ott figyel az olvasási listához adás gombon egy szemüveg. Mostanra már biztos mindenkinek le is esett, ez bizony Steve Jobs szemüvege. Bevallom nekem sem tűnt fel, amiért kicsit szégyellem is magam.

szemuveg
A következő elbújt tojás a Voice memo ikonján látható. Egyszerű hanghullám igaz? Így is van, de vajon minek a hanghulláma? Indíts el egy felvételt és mondd ki, hogy “Apple”. Bizony, az ikonon látható hanghullám az Apple szót mutatja.

voice
A .swift kiterjesztésű fájlok ikonjaiban a híres „Think Different” reklámfilm soraira utalnak. Az ikonon szereplő kód állítólag teljesen szabályos, noha túl sok mindent nem csinál, nem egy működő program. Létrehoz egy „heresToTheCrazyOnes” funkciót, illetve tömb típusú változókat „misfits”, „rebels” és „troublemakers” néven, majd a kód végén utal a híres „You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.” sorokra is.

Swift-ikon-300x300-1

Ez a szöveg egyébként több OS X ikonban is visszaköszön. Jelenleg a Mavericksben a TextEdit, All My Files és a jegyzetek ikonjain találhatjuk meg, noha az utóbbihoz kicsit hunyorítani kell, de az utolsó mondata, a „They have no respect for the status quo.”

thinkdifferent-ikonok-1

 

Ha már itt tartunk, ugyanez a szöveg ott van minden iPhone-on és Mac-en, hiszen az egyik könyv emojin is szerepel, lásd a lenti képen. Amíg a könyv emojit próbáltam megkeresni, egészen véletlenül belefutottam egy újság emojiba is. Az emoji dizájnere itt sem hagyta ki a ziccert és a The Apple Times nevet adta az ikonnak.

Screen Shot 2017-04-12 at 13.37.06

Siri-ben millió rejtett utalás található (többek közt beatboxolni is tud), egyet emelnék ki. Ha megkérjük Sirit, hogy meséljen egy történetet, akkor előad egy igen hosszú sztorit arról, hogy hogyan kapott munkát az Apple-nél.

siri

Végül az egyik kedvencünk! Nézzétek meg a lenti Apple Watch képet, melyet az Apple oldalán is meg lehet találni.

watch-friends-watchos2-1

Elsőre itt sincs semmi különös látnivaló, azonban nézzük csak meg közelebbről az illusztrációként szolgáló képet az Apple Watch kijelzőjéről, és olvassuk össze a monogramokat az óramutató járásával megegyező irányban: Bamm! Ez bizony egy rickroll, méghozzá egészen igényesen kivitelezve, meghajlunk az illusztrációkat készítő kolléga zsenialitása előtt. A rickrolling egy internetes mém, amiben valaki megad egy linket, ami állítása szerint valami, az éppen tárgyalt témához releváns tartalomhoz vezet, ehelyett azonban Rick Astley Never Gonna Give You Up című videoklipjére mutat. Aki rákattint és látja a klipet, arra azt mondják, hogy rickrollozva lett.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!