imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rejtett utalás a Swift-fájlok ikonján


Az Apple mindig is híres volt a gyönyörű, apró részletekig megtervezett ikonjairól. Sokszor ezekben az ikonokban kis tréfákat, utalásokat, easter eggeket is elrejtenek, nincs ez másként a most megjelent Swift programnyelv ikonjai esetében sem.

Swift ikonA .swift kiterjesztésű fájlok ikonjaiban a híres „Think Different” reklámfilm soraira utalnak. Az ikonon szereplő kód állítólag teljesen szabályos – én sajnos nem értek különösebben a programozáshoz –, noha túl sok mindent nem csinál, nem egy működő program. Létrehoz egy „heresToTheCrazyOnes” funkciót, illetve tömb típusú változókat „misfits”, „rebels” és „troublemakers” néven, majd a kód végén utal a híres „You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.” sorokra is. (Kattints a képre az ikon nagyobb méretben történő megtekintéséhez!)

 

Aki esetleg nem ismerné a 1997-es tévéreklámot, az most gyorsan nézze meg Steve Jobs narrációjában:

https://www.youtube.com/watch?v=Rzu6zeLSWq8
 

Ez a szöveg egyébként több OS X ikonban is visszaköszön. Jelenleg a Mavericksben a TextEdit, All My Files és a jegyzetek ikonjain találhatjuk meg, noha az utóbbihoz kicsit hunyorítani kell, de az utolsó mondata, a „They have no respect for the status quo.” szerintem egész kivehető.

 

Think Different ikonok

 

Picit sajnálom, hogy az ősszel érkező Yosemite új, letisztultabb kezelőfelületébe illeszkedő ikonokba nem férnek bele ezek az apróságok, de a Swift-fájlok ikonján látszik, hogy az Apple fejlesztői továbbra is szeretnek ilyen kis tréfákat elrejteni oda, ahova csak lehet. Te mit fedeztél még fel az OS X-ben, van kedvenc easter egged?

Forrás: 9to5Mac.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!