imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Rejtett üzenetet tett az Apple saját videójába


A Keynote villámvideója egy apró kis easter eggel kedveskedett a fanatikus rajongóknak.

Az Apple a keddi Keynote-ból egy kétperces videót rakot össze, amiben összefoglalja a legfontosabb bejelentéseket. A videóba azonban (tőlük szokatlanul) elrejtettek egy apró csavart is:

A rajongók számára feltűnhetett, hogy 1:23 környékén egy pillanatra felvillan a Windows kékhalálhoz hasonló popup. Azok, akik visszatolták a csúszkát, az alábbi szöveget olvashatták:

Ez csak egy ötlet, de tök jó lenne idetenni valamilyen üzenetet azoknak a hardcore Apple fanoknak, akik megállítják a videót és visszatekernek.

Majd egy bináris kód következett, amit megfejtve az alábbi mondatot kapjuk:

Szóval vetted a fáradtságot, hogy ezt lefordítsd? Szeretünk.

Egyfelől rajongóként minden ilyen kis apró figyelmességnek örülünk, szép lépés volt ez az Apple-től, hamár a legjobban várt újításokat egyelőre nem mutatta be kedden. Mostantól ugyanakkor minden videójukat nagyítóval nézhetjük majd, hogy mikor ismétlik meg ezt az easter egget.

A témához az is hozzátartozik, hogy ugyan a 9to5mac már két napja rátalált erre, nekünk teljesen elkerülte a figyelmünk (pedig gyakorlatilag nonstop monitorozzuk az érdekes híreket), az Index viszont kiszúrta előttünk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!