imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rekord iPhone 6s eladások és a magyar rajt dátuma


Ahogy várható volt, az Apple ma bejelentette az iPhone 6s és iPhone 6s Plus modellek első hétvégén eladott darabszámait. Az eredmény: az iPhone 6s eladások minden korábbi rekordot megdöntöttek, 13 millió példány talált gazdára a nyitóhétvégén, ráadásul Magyarországon is nemsokára elrajtol.

Az iPhone 6s és iPhone 6s Plus árusítását szeptember 25-én kezdte meg az Apple alábbi, összesen 12 országban: Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Ausztrália, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Hongkong, Japán, Új-Zéland, Puerto Rico és Szingapúr. A sor október 9-én újabb 40 országgal bővül, év végig bezárólag pedig összesen 115 országban kezdik meg az új iPhone árusítását. A magyar rajt időpontja is kiderült, nálunk is október 9-én rajtol el az új iPhone 6s és az iPhone 6s Plus. Tim Cook is nyilatkozott:

Az iPhone 6s és 6s Plus eladások fenomenálisak voltak, felülmúltak minden eddigi, első hétvégén elért eladási eredményt az Apple történelmében”, mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. “A vásárlói visszajelzések egészen hihetetlenek, szeretik a 3d Touch-ot és Live Photókat. Alig várjuk már, hogy az iPhone 6s és 6s Plus modelleket több vásárló számára elérhetővé tegyük, még több országban Október 9-én.

Sokan úgy gondolták, hogy az S modellek nem annyira hozzák lázba a vásárlókat, de mint látjuk, az Apple ismét elérte, hogy milliószám fogyjon az új készülék, és megdöntsék a tavalyi 10 milliós rekordot. Persze ehhez egy kis trükköt is igénybe vettek. Tavaly csak egy hétig lehetett előrendelni a készülékeket, most viszont két hét állt rendelkezésre, hiszen a bolti rajt időpontját is eltolták egy héttel. Valószínűleg az is sokat segített, hogy míg tavaly nem indult el első körben Kínában az értékesítés, most Kína is ott szerepelt az első körös országok listájában. Volt még egy harmadik oka is a rekordnak, ez pedig a készlet. Tavaly igencsak szűkös készletet tudott az Apple felhalmozni a rajtra, most viszont szinte minden modellből volt megfelelő mennyiség a raktárakban. A tavalyi iPhone 6 előrendeléseknél, szinte percek alatt fogytak el a készletek, idén viszont még egy héttel később az online előrendelések elindulása után is készletről volt rendelhető a legtöbb iPhone 6s és iPhone 6s Plus modell.

Így néztek ki az elmúlt évek eladásai illetve az első körös országok száma évekre visszamenőleg:

6ssales 6ssales2

Az eladási számok után végül bejelentették a következő 40 ország listáját is, ahol elindul október 9-én az új iPhone-ok forgalmazása, és szerencsére nem kell annyit várni tavaly, hiszen a listában ott található Magyarország is.

Az iPhone 6s és 6s Plus világszerte több, mint 40 országban és tartományban lesz kapható Október 9-től, köztük Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Cseh köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Görögország, Grönland, Magyarország, Izland, Írország, Man-sziget, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Maldív Köztársaság, Mexikó, Monaco, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc és Tajvan is. Október 10-én további országokban indul el az értékesítés, úgy, mint Bahrein, Jordánia, Kuvait, Katar, Szaúd-Arábia és Egyesült Arab Emírségek. Az iPhone 6s és 6s Plus Október 16-tól Indiában, Malajziában, Törökországban, és további 130 országban lesz kapható még az év vége előtt.

Természetesen amint bővebb információkkal rendelkezünk a hazai rajttal, előrendelésekkel, és árakkal kapcsolatban, megírjuk itt az iMagazinon.

Forrás: Apple PR.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!