imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Rekord mértékben tartja árát az iPhone X


A B-Stock szerint soha nem volt még olyan okostelefon, ami hivatalos bemutatása után közel egy évvel is eredeti árának 85%-át éri a használt piacon.

Az Apple termékei mindig híresek voltak arról, hogy a piac többi résztvevőjéhez képest kiemelkedően jól tartották árukat. Az értékállóság klasszikusan olyan érv, ami el szokott hangzani a magasabb árcímke mellé kísérőként: lehet, hogy most drágábban veszed meg a telefont, de később drágábban is tudod eladni. Évenkénti lebontásban pedig nem jársz rosszabbul, mint egy olcsóbb, de később eladhatatlan készülékkel.

Ha az értékállóság az Apple termékeinek fokmérője, akkor az iPhone X ízig-vérig Apple termék.

Legalábbis a felszámolási eljárásokban utazó B-Stock szerint soha egyetlen készülék sem tartotta még ilyen jól az árát életciklusának ezen a szakaszán. Adataik alapján az iPhone X eredeti árának 85%-kért cserél gazdát átlagosan az amerikai használt piacon. Még a tömeges felvásárlásban utazó kisebb cégeknek is 75%-ot kell fizetniük az eredetihez képest.

A számok oka értelemszerűen a szokottnál jóval magasabb kereslet. Úgy látszik, az új formaterv annyira bejött az embereknek, hogyha spórolni szeretnének, akkor nem egy új, de korábbi modellt választanak, hanem inkább beszerzik az iPhone X-et, használtan.

Forrás: 9to5Mac

Utóbbiak tábora bizonyára nem tudta, hogy az iSTYLE-ból 24 hónapos futamidővel és 0%-os THM-mel is hazavihették volna az iPhone X-et, aminek alapmodellje így csak havi 15 829 forintba kerül.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!