imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rekordot dönt majd az iPhone 7?


Egy ideje már ha lassan is de csökkennek az iPhone eladások, a nagy kérdés, hogy az iPhone 7-nek sikerül-e megváltoztatnia ezt a trendet.

Nemrég a J.P Morgan nagyjából 70 millió legyártott iPhone-t prognosztizálta 2016 végéig, most viszont 75 millióra módosították az előrejelzésüket. Ez első hallásra igen soknak hangzik, de vajon elég lesz az eddigi eladási rekordok megdöntéséhez?

Az iPhone 2015 utolsó negyedévében nagyszerűen teljesített, a karácsonyi szezont is tartalmazó utolsó három hónapban megdöbbentő, 74,8 millió darabot sikerült eladni belőle, ami 1%-os növekedés még a durva 2014-es számokhoz képest is. A nagy kérdés, hogy felül tudják-e szárnyalni ezt az iPhone 7 eladásai.

Munkások a Foxconn-nál. | Kép forrása: WIRED
Munkások a Foxconn-nál. | Kép forrása: WIRED

Még csak tippelni sem mernénk, hogy sikerül-e megdöntenie az Apple-nek az eddigi rekordot. Az majdnem biztos, hogy a kereslet jóval nagyobb, mint az iPhone 6s esetében volt, legalábbis mi ezt érezzük a hazai előrendelések után. Pontos számokat nem árulhatunk el, de mindenképp jóval NAGYOBB az érdeklődés a legújabb iPhone iránt. Persze ennek egyik oka az is lehet, hogy idén sokkal hamarabb rajtol el itthon az iPhone, mint az előző években. Persze a hazai adatokat nem lehet egy az egyben levetíteni világszintre, de azért általában a magyarországi eladások követni szokták a világszinten is érvényes trendeket, így akár ez visszafele is igaz lehet.

Ha a külföldi készleteket nézzük, láthatjuk, hogy gyakorlatilag az egész világon hiánycikk az iPhone 7, az iPhone 7 Plus tulajdonképpen beszerezhetetlen. Ráadásul most először fordult elő, hogy a Plus modellek népszerűbbek a 4,7 hüvelykes kistesónál. A legtöbb elemző szerint az iPhone Plus hirtelen népszerűsége a Note 7 fiaskójának is köszönhető, a Samsungot övező botrány hatására sok vásárló fordulhat el a Samsungtól és választ inkább egy iPhone készüléket.

iphone-7-plus-design

A fentiek ellenére, közel sem biztos, hogy sikerül a rekorddöntés, hiszen a J.P. Morgan 75 milliós darabszáma, mely a gyártásra vonatkozik éppen csak meghaladja a tavalyi rekordot, és a sikerhez persze az is kéne, hogy a világon mindenhol teljesen kiürüljenek a polcok a negyedév végéig. Viszonyításképp, tavaly nagyjából 85-90 millió darab iPhone-t gyártott le az Apple, így sikerült eladniuk 74,8 milliót. Kíváncsian várjuk mi lesz az eredmény, most pénteken mi is besegítünk egy kicsit az eladásokba a hazai iPhone 7 rajtjával.

Kapcsolódó cikkünk: Minden, amit tudni szeretnél az iPhone 7 hazai rajtjáról!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!