imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rekordot döntöttek az Apple részvényei


Szárnyal a tőzsdén az AAPL, tegnap minden korábbi rekord megdőlt. Az iPhone 8 körüli felpörgött várakozások nagyon meghajtották a részvények árfolyamát. Csak ne legyen belőle bukta szeptember után…

A hír hallatán biztosan bontottak egy pezsgőt Cupertinóban, ugyanakkor még nem dőlhetnek hátra teljes nyugalommal a karosszékben. Ugyanis ahhoz, hogy tegnap 160,08 dolláron zárhattak, főként az járult hozzá, hogy a fél világ a fején pörög már az iPhone 8 miatt. Na meg persze a vártnál sikeresebb Q3-as negyedév.

Ez persze azon felül (mint ahogy azt most láthatjuk), hogy ez kifejezetten előnyös az Apple számára, egyben hatalmas nyomást is rak a cég vállára. A befektetők azért veszik kilóra az AAPL-t, mert úgy gondolják, hogy egy, a várakozásoknak maximálisan megfelelő, igazi nagybetűs csúcskészüléket fog bemutatni a vállalat szeptemberben.

Igen ám, de ha nem teljesíti maradéktalanul ezeket a magas elvárásokat az iPhone 8, akkor minden bizonnyal csúnya lesz a bukta, nem csak az eladások, hanem a részvényárfolyam tekintetében is. Ahogy mondani szokták, magas lóról lehet nagyot esni…

De ne legyünk ennyire ünneprontók. Az Apple részvényei egész évben kiválóan teljesítettek, megérdemelt volt ez a mostani csúcs. Ez egyébként a korábbi 157,14 dolláros lécet ugrotta meg, így tehát ez az első alkalom, hogy az AAPL átlépte a 160 dollárt. Ez különösen annak fényében durva, hogy a 2017-es évet 116 dolláros árfolyammal nyitották.

Ha esetleg valamelyikőtöknek lenne olyan perverziója, hogy imádja követni az AAPL aktuális alakulását, akkor van egy jó hírünk: ezt a nemrégiben megújult iMagazin felületen is könnyen megtehetitek. Asztali nézetben csak kattintsatok a jobb felső sarokban látható kis harang ikonra, és máris láthatjátok az aktuális árfolyamot.

Forrás: AppleInsider

A következő iPhone körüli hype teljesen természetes jelenség az évnek ezen időszakában, mi is bőven írtunk már az egyelőre csak iPhone 8 néven emlegetett készülékről. Szerencsére az Apple is ellátott minket bőven cikktémával, mivel a HomePod szoftverével szépen elspoilereztek pár újdonságot.

De nem csak az iPhone-ra érdemes figyelni, június elején például két egészen kiváló iPad Prót mutatott be az Apple. Ennek következtében a hasonlóan kiváló, de egyel korábbi modelleket most akciósan szerezheted be.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!