imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Remek kezdeményezés az amatőr zenészek segítésére


Azt már tudjuk, hogy a zenészek nagyobbik része az Apple termékeket preferálja. Ez nem véletlen, hiszen alapvetően minden platformra találunk olyan eszközöket, amikkel könnyebbé lehet tenni a profi és amatőr zenészek munkáját egyaránt. Legyen szó az iRig családról, a Garage Bandról, vagy akár profi stúdióprogramokról, mindenképp meg fogjuk találni a számunkra megfelelő alternatívát. Egy új alkalmazás pedig kifejezetten az amatőr bandáknak fog kedvezni, amelyet itthon még kevesen használnak, de reméljük ez mielőbb változik.

Az Encore Music közösségi háló alapvető lényege, hogy összehozza a szabadúszó zenészeket és a bandákat. Erre itthon biztos, hogy nem fogjuk tudni használni, mert senki nem regisztrált még Magyarországról. Vannak viszont alternatív funkciói, amikkel remekül el lehet lenni, ha szeretjük a zenét és szívesen hallgatjuk mások művészetét is. Én például egy teljes órára kiestem a tér-idő kontinuumból és csak az alkalmazást nyomkodtam. De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük meg mire is képes ez az alkalmazás.

A letöltés után egyből a regisztrációs felületre kerülünk, ahol egyből láthatjuk az alkalmazás egyetlen nagy hátrányát: még gyerekcipőben van. Olyan hibák kerülnek elő, amik egy App Store-ban kiadott alkalmazásban nem szabadna, hogy egyáltalán létezzenek. Ugyanakkor, ha egy kicsit toleránsan viselkedünk az appal, akkor ezek annyira nem zavaróak. Alapvetően már a regisztrációnál látjuk, hogy igényes vonalat szeretnének követni a fejlesztők, mert az egész ránézésre letisztult és szép. Az elénk kerülő űrlapon meg kell adnunk a nevünket, az e-mail címünket és az életkorunkat, majd megadhatjuk, hogy milyen hangszeren játszunk és azt is, hogy mennyire érezzük jónak magunkat. A művelet végén még akár képet is tölthetünk fel, hogy teljesebb érzést keltsen a profilunk.

encore2

A regisztrációt követően az alkalmazásba kerülünk, ahol mindenképp érdemes a helymeghatározást bekapcsolni, mert akkor az app a közelünkben lévő embereket dobja fel. A kapcsolattartás és az új tagok keresése mellett, lehetőségünk nyílik az alkalmazás rendszerébe saját tartalmakat feltölteni. Ez lehet egy kép, de lehet akár videó egy feldolgozásról vagy saját számról. A főképernyőn az új feltöltéseket látjuk, de választhatjuk, hogy a népszerűbb videókat mutassa az alkalmazás, vagy akár a közelünkben lévő emberek feltöltéseit mutassa. A népszerű videóknál egyébként tényleg jó videókat láthatunk amatőröktől, akik tényleg értenek a hangszerükhöz. Ha túl sok videót látunk, akkor beállíthatjuk, hogy csak bizonyos kategóriájú felvételeket szeretnénk látni. Emellett lehetőségünk van egyes felhasználóknak üzenetet küldeni, bejelölni vagy akár kommentelni egy videójuk alá. A bejelölés után a rajongójuk leszünk, és elöl fogjuk látni az összes új videójukat.

encore1

Nézzük a rossz dolgokat is az alkalmazásban, mert azért akad. A regisztrációnál, ha megvan nyitva a billentyűzet nem tudunk képet feltölteni, mert a billentyűzet mögé kerül a panel. A feed oldalon lassabb interneteléréssel sok idő mire minden betölt, és a térkép se működik, egyszerűen kifagy az alkalmazás. Az utolsó probléma, amit a bevezetőben is említettem, hogy egyszerűen alig használják, egy átlagos videón 200-300 megtekintés van. Ugyanakkor az elgondolás nagyon jó, tényleg megéri letölteni, hiszen ki tudja, hogy nem kerülnek-e rövidesen kijavításra ezek az apróbb hibák. Kicsit nagyobb felhasználó számmal pedig remek közösséget tudna kialakítani az app, amit élmény lesz használni (ha esetleg valakinek most még nem lenne az).

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!