imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rendhagyó Apple Watch Hermès kirakatok Japánban


Tavaly szeptemberben, az iPhone 6s eseményen az Apple Watch-ról is ejtettek pár szót, és bemutattak egy, a francia Hermèsszel közösen megálmodott kollekciót, melybe három különböző szíjjal, egyedi számlappal felvértezett rozsdamentes acél modell került.

Az Apple Watch Hermès modelleket néhány kiválasztott Apple Store-ban, Hermès boltban és egyéb üzletben vásárolhatják meg az érdeklődők. Ha megnézzük ezek listáját egy elsőre meglepő, másodikra teljesen érthető érdekességet fedezhetünk fel: Ázsiában majdnem kétszer annyi helyen vehetünk ilyen órát, mint Amerikában. Most egy dán dizájnerduó, a GamFratesi stúdió készített egyedi kirakati installációkat a Japánban található Hermès-boltok kirakataiba.

Apple Watch Hermès

A kirakatokban drótokból összeállított állatfejeket láthatunk, melyek térhatásúak, a szemeikben egy-egy Apple Watch-ot helyeztek el. Az installációk oroszlánt, flamingót, párducot és papagájt ábrázolnak. Inspirációként Robert Dallet rajzai szolgáltak, akinek munkája egyáltalán nem idegen az Hermèstől, sőt: a 2006-ban elhunyt művészt Jean-Louis Dumas, az Hèrmes korábbi elnöke 1985-ben kereste meg a Salon des Illustrateursön való részvételét követően, hogy tervezzen egy sálat a divatháznak. Ezután két évtizedes gyümölcsöző együttműködés következett, a legismertebb dizájnjai a Équateur, a Jungle Love, a La trêve de l’eau, a Sichuan, a Guépards, és a Tendresse Féline voltak.

Apple Watch Hermès

A duó tagja, a dán Stine Gam és az olasz építész Enrico Fratesi ezt nyilatkozták a kirakatokról:

Dallet állatképeinek apró részleteit néhány határozott vonallá alakítottuk, így hozva létre az egzotikus állatok játékos és emblematikus képét. A különböző mélységekben elhelyezett fémdrótok érdekes optikai hatást hoznak létre a nagy arcok és a kirakat üvege között.

Apple Watch Hermès

Az Apple-től meglehetősen szokatlan módon az Hermès logója sokkal hangsúlyosabban jelenik meg ezek az Applw Watch-okon, mint az Apple-logó. A számlap mindhárom változatán olvasható az „Hermès Paris” felirat, de az Apple-logóval nem találkozunk addig, amíg meg nem nézzük az óra hátulját. Jony Ive ezzel kapcsolatban egy korábban, a Wall Street Journal számára adott interjúban megjegyezte:

Egy ilyen lépés nagyon szokatlan az Apple-től – beszélni egy még be nem jelentett projektről.

Apple Watch Hermès

A három számlap az Hermès kalsszikus, Clipper, Cape Cod és Espace óráira rímel. Az Apple Watch Hermès modellek persze nem számítanak a legdrágább óráknak sem az Apple, sem pedig az Hermès kínálatában – a kvarcszerkezetes Hermès órák kétszer ennyibe kerülnek, a 18 karátos arany Apple Watch Edition ára pedig 3,7 millió forintról indul. Ettől függetlenül a szíjak kézzel készülnek Franciaországban, innen küldik őket tovább Kínába, ahol az órákra, majd az egyedi dobozokba kerülnek.

Forrás: Dezeen via WatchAware. Képek: Dezeen.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!