imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rendhagyó helyen lesz a WWDC nyitóelőadása


Már csak 11-et kell aludni, és elindul a WWDC, az Apple éves fejlesztői konferenciája. Ilyenkor az újdonságokat mindig a nyitóelőadáson mutatják be, ahol többek között általában Tim Cook, Craig Federighi és Phil Schiller áll ki a színpadra a fejlesztőkből és újságírókból álló közönség elé.

Az Apple tegnap este küldte ki az újságíróknak a meghívót a WWDC-t megnyitó keynote-ra. Sok újdonság nem derült ki belőle: június 13-án hétfőn, helyi idő szerint reggel 10 órakor kezdődik az egyhetes konferencia a jól megszokott Apple-féle keynote-tal, amit természetesen élőben is közvetíteni fognak (így aztán mi is a megszokott közvetítéssel jelentkezünk).

WWDC16 meghívó

Ami viszont szokatlan, az az első nap helyszíne. A WWDC-t hosszú évek óta hagyományosan a San Francsicó-i Moscone West konferencia-központban rendezik meg. Ez most sem lesz másképp, a fejlesztőknek tartott különböző kisebb előadásoknak és workshopoknak továbbra is ez a helyszín ad otthont, az új OS X-et és iOS-t azonban nem itt, hanem a Bill Graham Civic Auditoriumban fogják bemutatni.

A Moscone West. | Kép forrása: Apple
A Moscone West. | Kép forrása: Apple

Persze ez utóbbi sem jelent semmiféle hátrányt, sőt: az 1915-ben átadott épületben hatalmas tér áll rendelkezésre, melynek egy részét szabadon rendezheti be a bérlő, összesen akár 7000 férőhelyet biztosítva a közönségnek. Ez lényegesen több, mint ahányan beférnek a Moscone Westbe. A Bill Graham Civic Auditorium sem ismeretlen helyszín az Apple számára, itt rendezték meg például 1977-ben az első West Coast Computer Faire-t, ahol Steve Jobs és Steve Wozniak bemutatta a cég második számítógépét, az Apple II-t. Arról nem is beszélve, hogy tavaly itt leplezték le az iPhone 6s-t, az új Apple TV-t, a 12,9″-es iPad Prót és az iPad mini 4-et is.

A korábbi hírek alapján nem vártunk sok hardvert az eseményre – fejlesztői konferencia lévén ez érthető is, ettől függetlenül azért mutattak már be WWDC-n igen csak izgalmas új készülékeket. Az utóbbi napokban-hetekben azonban érkeztek hírek az új MacBook Pro családról, egy otthoni Siri-hangszóróról, az AirPortokról, legújabban pedig a Thunderbolt Displayről is. Hogy mindegyiket bemutatnák, arra nagy összegben nem mernénk fogadni, de egy-kettő akár valóban feltűnhet.

Már nagyon várjuk Craig Federighi poénjait, főleg az új OS X nevéről.
Már nagyon várjuk Craig Federighi poénjait, főleg az új OS X nevéről.

Egészen biztosan lesznek viszont szoftverek. Az Apple hagyományosan a WWDC-n mutatja be a cég operációs rendszereinek következő generációit, így nagy eséllyel láthatjuk az iOS 10-et, az OS X (MacOS?) 10.12-t, a watchOS 3-at és az új tvOS-t. Ezen kívül a legtöbben Siri komoly fejlődésére számítanak, valamint valószínűleg az Apple Music is jelentős átalakuláson megy át. Akárhogy is, várhatóan izgalmas – és reméljük a tavalyinál rövidebb – eseménynek nézünk elébe, úgyhogy itthoni idő szerint június 13-án este 7-kor itt találkozunk!

Forrás: iMore. Borítókép: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!