imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rendszeralkalmazások Dockra helyezése Macen


Ebben a villámtippben 2 nagyon egyszerű módszert mutatunk arra az esetre, ha rendszerappokat raknál a Dockra.

A Dockra általában a leggyakrabban használt alkalmazásokat pakolgatjuk ki. Ennek a hogyanját nem kell túlságosan részleteznünk, egyszerűen csak le kell húzni a megfelelő ikont az alkalmazásváltóból a Dockra. De mi a helyzet a rendszeralkalmazásokkal, mint például az AirDrop vagy az iCloud Drive?

Ezeket bármikor elérhetjük például a Finderből, azonban ha az F4 segítségével átugrunk az alkalmazások listájára, akkor nem találjuk meg őket. Ezért úgy tűnhet, hogy nem is rakhatjuk ki őket a Dockra, pedig erre két nagyon egyszerű megoldás is létezik.

Az első, és egyben nehezebb úthoz a Finderre lesz szükségünk:

  1. Nyissuk meg a Findert
  2. A menüsávon kattintsunk az Ugrás > Ugrás mappához… opcióra
  3. Másoljuk be a következő elérést: /System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/Applications/

Ezen keresztül egyből a rendszeralkalmazásokhoz ugorhatunk. Ragadjuk meg akármelyik és húzzuk a Dockra.

A másik módszer még ennél is egyszerűbb. Ha pontosan tudjuk, hogy mit keresünk, mint például az AirDroppot, akkor egyszerűen csak felül kattintsunk a Spotlight keresésre. Írjuk be az alkalmazás nevét, majd a találatok közül a program ikonját húzzuk le a Dockra.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!