imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rengeteg információ szivárgott ki a HomePodról


Ahogy az sejthető volt, most hogy erősen közeleg a HomePod megjelenése, egyre több információ kezdett kiszivárogni. A fagyi visszanyal, ezúttal az iOS leplezte le az otthoni okoshangszórót. Jó lesz ez!

Emlékeztek még, amikor tavaly augusztusban, bőven az iPhone X megjelenése előtt a HomePod szoftvere szinte minden fontos tulajdonságát leleplezte a várva-várt üdvöskének? Eljött a revans ideje, ezúttal az iOS pletykálkodott egy nagyobbat a kicsit késve érkező, ám egyre izgalmasabbnak tűnő HomePodról. Na, meg a francia tesztelő munkatársak sem tudnak jól titkot tartani…

Egy iOS fejlesztő, Filipe Espósito kicsit alaposabban belenézett az iOS 11.2.5, azaz a legfrissebb béta kiadás kódsoraiba. Meglepve tapasztalta, hogy valaki ismét elfelejtette törölni a spoileres tartalmakat az Apple-től, és a Home alkalmazás asset fájljai közt otthagyott egy csinos adag ikont, az árulkodó fajtából.

Ezekből ítélve nagyon úgy tűnik, a felhasználó különböző “forgatókönyvek” közül választhat majd. Persze a kis képecskékből nehéz mindent visszafejteni, de úgy tűnik lesz buli üzemmód, hazaérkezős, filmnézős, ébresztős és társaik. Ami ennél is fontosabb, hogy több helyen felbukkant az áthúzott mikrofon jel.

Ez minden bizonnyal arra utal, hogy a felhasználó egyszerűen kikapcsolhatja majd a mindig hallgatózó virtuális személyi asszisztens “always on” funkcióját. Nyilvánvalóan, így bukjuk a Hey Siri funkciót, cserébe azzal a tudattal oszthatjuk meg egymással a privát dolgainkat, hogy biztosak lehetük benne, nem fülel közben egy állandóan bekapcsolt mikrofon. Nem hülyeség.

Ha ez idáig nem lenne elég spoiler, egy másik forrás, a francia iGeneration konkrét screenshotokhoz fért hozzá, pletykás kedvű Apple alkalmazottaktól. Biztosnak tűnik, hogy az Apple Watchcsal ellentétben, a HomePod nem kap majd külön, dedikált alkalmazást, helyette a Home alkalmazásban szorítanak helyet a konfigurációs felületnek.

Itt lesz majd lehetőségünk beállítani például, hogy milyen gyorsan beszéljen az asszisztens, mennyire legyen érzékeny az érintésre a hangszóró kijelzője, beállíthatjuk majd a hangeffekteket, illetve akár ki vagy bekapcsolhatjuk a LED panelt. Egy fotón még (valószínűleg) azt is láthatjuk, miként fest majd az érintőképernyő (teteje), ha éppen nem a Siri hullámanimációját mutatja.

Végül pedig egy olyan információ, amelyet mindkét feljebb említett forrás megerősített: a jelek szerint a HomePod több felhasználó által is vezérelhető lesz. A készülék tehát képes lehet megkülönböztetni az egy háztartásban élők hangját, és a kérdező személyére szabott válaszokat adni. Mindezt jogosultságokra bontva. Az elsődleges felhasználó (akinek az Apple ID-ja hozzá lett rendelve a készülékhez) például küldhet SMS-t, míg a másodlagos felhasználók erre nem lesznek képesek, cserébe irányíthatják a zenelejátszást.

A GBH elemzői szerint a HomePod valamikor februárban fog rajtolni. Bár az elemzői dátumbecsléseket érdemes fenntartásokkal kezelni, az, hogy a Szövetségi Távközlési Bizottság múlthéten rábólintott a termékre szintén megerősíti ezt a feltételezést. Az iPhone X például az engedélyezést követő hónapon belül indult világhódító útjára.

Az a helyzet, mi egyre jobban várjuk már, milyen is lesz az Apple otthoni okoshangszórója.

Forrás: 9to5mac 1, 2

Ezeken felül is lesz még pár egyedi trükkje a HomePod-nak. Például elmozdítás után automatikusan újrahangolja majd magát a szoba akusztikai tulajdonságainak megfelelően. Augusztus óta pedig azt is tudjuk már, mi fogad majd az első bekapcsoláskor.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!