imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rengeteg iPhone-t loptak el


Szinte nem telik el hónap anélkül, hogy ne számolna be a világsajtó egy-egy Apple termékekkel kapcsolatos lopásról, vagy bűntényről. Most Tigardban kapott el a rendőrség egy bandát, akik rengeteg iPhone-t vásároltak hamis hitelkártyákkal.

Az Egyesült Államokbeli Tigard városában elképesztő mennyiségű iPhone-t foglaltak le, mondta el a rendőrség szóvivője. Az elkapott banda szervezetten működött és több mint negyedmillió dollár értékben találtak náluk iPhone-okat illetve iTunes Store ajándékkártyákat.

00003533630252

A rendőrség a Wasinghton Square plázában figyelt fel egy fiatalemberre, aki egy nagy halom iTunes kártyával vásárolt az egyik Apple Store-ban. A nyomozónak gyanús volt, hogy ennyi ajándékkártyával mászkál az illető, ezért a nyomába eredt. A fickó autóba szállt de nem jutott messzire, mert a nyomozó megállította és átvizsgálta az autót. Nagyon nem kellett kutatnia, ugyanis az autó tele volt Apple Store-os zacskókkal, amikben elképesztő mennyiségű iPhone lapult.

stolen-iphones-tigard-b-12222015 iphone-theft-1

 

iphone-theft-2

A rendőrség több mint 470 darab iPhone-t foglalt le 290 000 dollár, vagyis nagyjából 83 millió forint értékben. Emellett egy rengeteg iTunes Gift kártyát is találtak, több mint 585 000 dollár, átszámítva ez 168 millió forintot jelent. Ezeket egyébként lopott, vagy hamis hitelkártyákkal vásárolták meg.

T.J. Hahn, az egyik nyomozó szerint,

A szervezett kiskereskedelmi visszaélések mérete nagyobbra nőtt már a helyi bűnözésben, mint például a kábítószer-kereskedés.

Az elkövetők elvezették a rendőröket egy közeli FedEx felvevőponthoz, innen küldték el Hongkongba a feltehetőleg több ezer iPhone-t. Letartóztatásra egyelőre nem került sor, mondta el Jim Wolf, a rendőrség szóvivője. Az elfogott férfi és társa segítenek a rendőrségnek, hogy a bűnbanda többi tagját is elkaphassák.

iphone-theft-3

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!