imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rengeteg iPhone volt a fa alatt idén is


Na, vajon idén melyik telefongyártó termékei voltak a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok okostelefon kategóriában? A Flurry Analytics legújabb statisztikáiból nemcsak ez, de még más érdekességek is kiderülnek. Data Porn következik.

Steve Jobs “kedvenc” elemzőcége, a Flurry Analytics elkészítette szokásos év végi jelentését. A Yahoo által 2014-ben felvásárolt vállalat igen nagy minta alapján, egymillió alkalmazást felhasználva állapította meg, melyik gyártó készülékei voltak a legnépszerűbbek idén karácsonykor (pontosabban december 19 és 25 között).

Ez az időszak különösen fontos a cégek számára, hiszen a karácsony és a hanuka jelentősen megdobja az eladásokat. Nagy meglepetésekre azért nem kell számítani, már tavaly és tavaly előtt is az Apple tarolt, de pár érdekes tendencia azért látszik az eredményekből.

Idén az Apple tartotta a tavalyi 44%-át, amivel tovább foglalhatja bérelt helyét a dobogó legfelső fokán. Második helyre a Samsung futott be, akik viszont 5%-os növekedést tudtak produkálni a tavalyi 21%-ukhoz képest. Feltehetőleg ennek az az oka, hogy idén nem robbant fel a csúcskészülékük, magyarán nem vesztettek potenciális vásárlókat. A bronzéremhez elegendő volt az 5%-ot megugrani, amit a Huawei sikerült elérnie. Őket követi a Xiaomi, a Motorola, az LG és az OPPO 3-3%-kal, végül pedig a VIVO zárja a sort 2%-kal.

Sokkal meglepőbb volt (legalábbis számomra), hogy az Apple 44 százaléka pontosan milyen készülékekből is adódik össze. Addig oké, hogy a legnépszerűbb az iPhone 7 volt (15,1%), az már viszont módfelett érdekes, hogy a második a sima iPhone 6 lett (14,9%), ráadásul majdnem annyi aktiválással, mint amennyi az iPhone 7-re jött. Mindenesetre azért az iPhone X sem teljesített rosszul (14,7%), népszerűbb karácsonyi ajándéknak bizonyult a 8-nál. Utóbbiból egyébként a Plus kedveltebb választás volt, mint a sima alapmodell.

Végül pedig a Flurry szokásához híven azt is megnézte, mi most a trend a világban kijelzőméretet illetően. Úgy tűnik az emberiség tenyérmérete továbbra is exponenciális növekedésben van, idén karácsonykor már a készülékek több mint fele phablet volt (az 5″ és 6,9″ közötti képernyőátlóval rendelkező okostelefonokat veszik ide az elemzők). Figyelembe véve, hogy ez a kategória 2013-ban még csak 4%-on állt, elég gyorsnak mondható az ütem.

Forrás: Flurry Analytics

Nem kell hozzá karácsony, hogy iPhone-od legyen, főleg most, hogy az iPhone 6s már 149 900 forinttól a tiéd lehet.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!