imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rengeteg pénzt szakíthat az Apple a Pokemon GO-val


Magyarországon még csak 5 napja érhető el hivatalosan a Pokemon GO, de itthon és világszerte is futótűzként terjed. Korábban már írtunk róla, hogy az Apple több pénzt kereshet a játékkal, mint a Nintendo, most azonban egy elemző utána számolt annak, hogy mennyi is lenne az annyi.

A Pokemon GO nemcsak Handrast falta fel, rágta meg és köpte ki, hanem egyszerűen elképesztő, hogy mit vált ki az emberekből. Vannak viccesebb történetek, de kevésbé humorosak is, sőt, már halálos áldozata is van a játéknak. Ha a humornál maradunk, akkor az elmúlt napokban még a magyar kormányzati szervek is megtalálták a humortablettát, kedvencem közülük a szarajevói magyar nagykövetség Facebook posztja, miszerint a Pokemon GO sajnos nem veszi figyelembe az aknákat, úgyhogy óvatosan azzal a keresgéléssel.

A Niantic és a Nintendo sem volt felkészülve ekkora érdeklődésre. A szerverek nagyon recsegtek az elején, és azért bugoktól sem mentes az app. Az amerikai képviselőház energetikai bizottsága levelet írt a Nianticnak, hogy végeztek-e arra nézve számításokat, hogy mennyivel fog a Pokemon GO miatt nőni az adatforgalom, és hogy tájékoztatták erről a felhasználókat, akik adott esetben nagyot koppanhatnak majd a fordulónapon, vagy amikor kijön a havi telefonszámla.

pokemon-go-park

Laura Martin, a Needham csoport elemzője utána számolt annak, hogy mégis mennyi pénzt termelhet az egyébként ingyenesen letölthető Pokemon GO. Összehasonlító elemzésében a Candy Crush-t vette alapul, ami a csúcson (2013-2014) 10 milliárd dollárt hozott a konyhára évente. A Pokemon GO-nak azonban már most tízszer annyi játékosa van, mint a Candy Crush-nak, az USA-ban például a lakosság 6%-a, 21 millió ember játszik vele, és minden adott ahhoz, hogy ezek a számok csak tovább nőjjenek világszerte. Szerinte ez az USA-ban felkúszhat 20%-ra is. Az Apple ugye minden App Store-os forgalom – így a játékon belüli vásárlások – után levesz 30%-ot. Ha az Apple minden nap lecsippent 5 centet (!) felhasználónként, akkor elméletileg az elkövetkezendő 12-24 hónap során 3 milliárd dollárral nőhet az App Store forgalma. Ami megint csak elképesztő, ugyanis a tavalyi forgalom összesen tett ki 20 milliárd dollárt, és most csak egy játékról beszélünk.

Ti vásároltatok már labdát, lucky egget, lure-t, potiont, pokemon storage-ot, incense-t, tojás inkubátort vagy hátizsákot? Ha tippeket szeretnél a játékkal kapcsolatban, akkor itt találsz 17 Pokemon GO tippet.

Források: 9to5Mac, Apple Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!