imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rengeteg újdonsággal érkezhet majd az iOS 11.3


Ahogy az lenni szokott, a legutóbbi verziófrissítés után az Apple egyből ki is adta a következő fejlesztői bétát, ami sok-sok újdonságot rejt magába. Nézzük, mire számíthatunk majd az iOS következő verziójában.

A tavalyi WWDC-n több olyan funkcióról is beszélt a cég, ami az eddigi iOS 11 verziókban még nem rajtolt el. Ilyen például az AirPlay 2 vagy a Messages felhőszinkronizálása, ami ugyan az első bétákba bekerült, aztán a végleges verzióból mégis eltűnt. Nos, ezekre valószínűleg más nem kell sokat várnunk, ugyanis az iOS 11.3 első fejlesztői bétájába mindkettő bekerült.

Az iMessage jelenlegi állapotában produkál érdekes dolgokat. Biztonsági mentésből ugyan visszahívhatjuk az üzeneteket, de több eszköz között hamar képes elveszíteni a fonalat. Ha a végleges verzióban is bent marad az iCloud Sync opció, akkor ilyen többé nem fog előfordulni. Ha már iMessage, akkor érdemes megemlíteni a Business chat for iMessage-et, mint újdonságot. Ami lényegében egy chatbot lesz, melyet hasonlóképpen használhatjuk majd, mint a Facebook Messengerben.

Az AirPlay 2-vel a HomePod kapcsán találkozhatunk, aminek a megjelenési dátumát csak nemrég tudtuk meg. Ugyanakkor érdekes, hogy az Apple pont ennek kapcsán mondta azt, hogy a multi-room támogatás egyelőre hiányozni fog a megjelenéskor. Ennek ellenére az iOS 11.3 developer beta 1 ezt tartalmazza. Az AirPlay 2 használható lesz Apple TV-vel is, illetve az azt támogató eszközökkel. A BeoPlay például már korábban bejelentkezett az M3-mal, mint AirPlay2 támogató eszközzel.

Érkezik a Health Records is, ami arra hivatott, hogy az egészségügyi intézmények számára egységes felületet biztosítson, és kényelmesebbé tegye a felhasználók életét. Az orvosi vizsgálatok eredményeit eddig is megadhattuk az Egészség alkalmazásban, ugyanakkor az Apple azt szeretné, ha a jövőben ezt nem manuálisan kellene megtennünk. Hanem egyszerűen csak kapnánk róla egy értesítést, ha bármilyen ellátásban részesültünk. Egyelőre még csak néhány amerikai intézmény vesz részt a programban, de az biztos, hogy a cég gőzerővel dolgozik az Egészség projekt továbbfejlesztésén.

4 új Animoji is felbukkant: lesz oroszlán, medve, sárkány és koponya. Illetve, ami talán a fejlesztőknek lényegesebb, bekerült az ARKit 1.5 is, ami a kiterjesztett valóság alkalmazásokat pontosságát fogja segíteni.

Megjelent még egy Advanced Mobile Location nevű opció is, ami lehetővé teszi, hogy segélyhívás esetén a telefonunk egyúttal hely információkat is megosszon a telefon másik felén lévő személlyel.

Ami pedig egyelőre kimaradt, az az akkumulátor állapotának kijelzése, illetve a lassítás vs. hirtelen leállás kapcsoló. Előbbiről korábban azt mondta az Apple, hogy ebben a fejlesztői bétában már elérhető lesz. Ugyan, ebbe a verzióba még nem került bele, azonban a végleges 11.3-as verzióig még nagyon sok béta érkezhet.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!