imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Retró iPhone 8 koncepció


Mi sem lehetne méltóbb megemlékezés az 10. életévét ünneplő iPhone-ról, mint egy régi külsőt öröklő, mégis technológiailag előremutató jubileumi telefon. Martin Hajek ezt az elképzelést öntötte látványos képekbe. Hagyománytisztelés Apple módra.

Sokan a mai napig úgy tartják, hogy az első iPhone, a köznyelvben iPhone 2G néven elhíresült készülék volt az Apple legszebb alkotása okostelefon fronton. Az biztos, hogy megjelenésekor annyira más volt, mint a többi akkori butafón, hogy az ikonikus formaterv mindenki agyába beleégett. Ennek már közel 10 éve; nem véletlen tehát, hogy a fél világ valami nagy dobást vár az Apple-től.

Annyi hír érkezett már a keret nélküli, enyhén hajlított kijelzőről, az elrejtett Home gombról és a vezeték nélküli töltésről, hogy szinte senkit nem érne meglepetésként, ha viszont látnák a szeptemberben esedékes bemutatón. De mi lenne, ha a rengeteg várható technikai fejlődést az első iPhone bőrébe csomagolnák? Martin Hajek képeit elnézve egy igencsak vagány iPhone lenne a végeredmény.

retro

A holland 3D látványtervező munkáit mi is sokszor használjuk illusztrációnak. Korábban egész pontosan megálmodta már a Touch Bar kinézetét, illetve a jack-csatlakozó nélküli iPhone-t is segített elképzelni. Mostani munkája is magas minőséget képvisel, sok képről első blikkre nehéz megmondani, hogy nem valódi fénykép.

retro2

Mostanában amúgy is kezd visszatérni a divatba, hogy a gyártók valamilyen megoldással feldobják a jellemzően elég egyhangú hátlapokat, gondoljunk csak a Google jelenlegi zászlóshajójára, a Pixel-re. Könnyen elképzelhető, hogy az Apple is követni fogja a régi-új trendeket, ha már úgyis teljes dizájnváltást vár mindenki a következő csúcstelefontól.

Unknown-10 Unknown-11 Unknown-12 Unknown-13 Unknown-14 Unknown-15 Unknown-16 Unknown-17 Unknown-18 Unknown-19 Unknown-20 Unknown-21 Unknown-22 Unknown-23 Unknown-24 Unknown-25 Unknown-26 Unknown-27 Unknown-28 Unknown-29 Unknown-31 Unknown-32 Unknown-33 Unknown-34 Unknown-35 Unknown-36

Meglepő, hogy mennyire megállná a helyét ma is a közel tíz éves dizájn…
Nektek hogy tetszik?

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!