imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Bulbs Apple reklám

Rettenetesen ötletes új MacBook Pro reklám érkezett


És ezt most nem iróniából írtam, tényleg baromi szórakoztató lett a Bulb névre keresztelt hirdetés. A rövid videóban az ötleteken a hangsúly, amik előrébb viszik a világot. És hova máshova érkeznénk végül, mint a Touch Barhoz?

Nem sok reklámot kaptak idáig az új gépek, pedig már vártunk valami kreatívat. Igaz volt idáig is egy fél perces kis bemutató Cornita Sunday Cooling típusú zenével, de a veretés, csapatás mellé nem járt semmi különösebben izgalmas.

Most viszont összeszedték magukat a kreatívok, és egy tök jó kis másfél perces szösszenetet alkottak. A történet ott kezdődik, hogy egy ősember megpróbál a világ első tűzet kicsiholni. Ahogy próbálkozik a többi vágásban folyamatosan felvillan egy rakat sorba rendezett villanykörte. Nem kell művészettörténet mesterdiplomával rendelkezni a szimbolizmus feloldásához: villanykörte = ötlet.

Majd a sikeres tűzgyújtás után megindul az ötletek láncolata, egymást követik a történelmibbnél-történelmibb események. Képileg ezzel párhuzamosan lavina szerűen sorra elkezdenek felrobban az izzók, ami rögtön felpiszkálta a bennem élő hatévest, és nyálcsorgatós nosztalgiával emlékeztem vissza, mennyire jó dolog volt villanykörtéket törni.

Bulbs Apple reklám

Mire végére érne a lánc a bevágásokban feltalálják az írást, a motort, a fogaskereket, a szemüveget, Newton fejére esik az alma, elindul az első gőzmozdony, a Wright fivérek repülnek egyet, gurul a kerék, beindul a művészet a barlangrajzokkal, lesz WC-papírunk, billentyűzetünk, hanglemezünk, fényképezőnk, Bell hazatelefonál, felszállunk az űrbe, fényképezünk, földet művelünk, velocipédezünk, tévézünk, robotot építünk és bekapcsoljuk az első iPhone-t is. (Ha mindezt egy levegővel, hiba nélkül el tudod mondani ígérem, hogy beágyazom a videód a cikkbe.) Aztán mindennek a csúcsán, az utolsó villanykörténél, egyszer csak felbukkan az emberi civilizáció jelenlegi legnagyobb találmánya:

a Touch Bar-os MacBook Pro.

Mellé kapunk egy tanulságot is, amit szerintem a Tao te Kingből másoltak: az ötletek hajtják előre a világot. Az Apple pedig pont tud egy jó eszközt ahhoz, hogy megszülethessenek azok a bizonyos ihletek. Ez egész videó alatt Gioachino Rossini William Tell Overture című műve, magyarul a Tell Vilmos opera nyitánya hallható, ami tökéletes választásnak bizonyult. Íme hát a Bulbs:

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!