imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

ReVault – Megérkezett a hordható offline felhő


A cím elolvasása után biztosan sokan néznek maguk elé értetlenül, vagy azon gondolkoznak, hogy biztos elírás van benne. A helyzet az, hogy ezt a projektet tényleg nehéz lenne szavakba önteni. Tulajdonképpen egy IndieGoGo projektről van szó, amihez összegyűlt a szükséges pénz, hogy meg is valósuljon. Elia Mörling elképzelése az volt, hogy olyan okosórát épít, ami egyszerre ötvözi az offline tárolók biztonságát, és a felhőszolgáltatások elérhetőségét.

A svéd származású úriember összegyűjtött 16 szakembert, akikkel közösen megalkották a ReVault okosórát. De persze minden új informatikai kütyünél, itt is a kérdés annyi, hogy mit tud a ReVault, és hogy mitől más ez, mint a többi okosóra. Nos, alapvetően ez egy olyan termék, amit bármilyen eszközhöz hozzá tudunk párosítani (iOS / OS X / Linux / Windows / Android), és ami a legfontosabb, hogy akár egyszerre több eszközt is. Az okosóra tulajdonságok viszont az értesítés megjelenítés, a média streamelés és az egyedi számlapoknál ki is merül (bár az egyedi API miatt később akár több dolgot is ki tudnak hozni belőle a fejlesztők). A ReVault tehát másban különleges.

lpaw716xrpn7y5jmriim

Az óra önmagában egy tárhely, ahova tetszőleges adatokat tölthetünk fel és le. Mivel nincs közvetlen kapcsolatban a tárhely az internettel, ezért ilyen téren teljesen biztonságos. Az eszközök közötti kommunikációra, vagy titkosított Wi-fi csatornát használ, vagy szintén titkosított Bluetooth 4.0  csatornát. Ugyanakkor mivel ez egy óra tulajdonképpen, órát pedig az ember majdnem, hogy egész nap hord, ezért remek megoldás lehet a fontos fájlok hordozására. Az egészben a legjobb, hogy ezt akár cross-platform is lehet használni. Nincs többé azzal probléma, hogy otthon felejti az ember az USB-t, amin a fontos adataink voltak.

qmttoalwcwweonkuvda0

Az óra maga többféle szíjjal érkezik, ezek általában nagyon hajaznak az Apple Watch szíjak kinézetére. Az alkalmazás is szép letisztult, pont annyi van benne amennyire az embernek szüksége van: se több, se kevesebb. Viszont magának az eszköznek van egy komoly hiányossága, ez pedig a kapacitás.

fvhfcbpzuwcqhhcoiekn (1)

Alapvetően két modell létezik, egy 32 GB-os (199 dollár, ami nagyjából 57 000 forint) és egy 128 GB-os (299 dollár, ami nagyjából 86 000 forint). Az árakról lehet vitatkozni, hogy sok vagy kevés egy ilyen termékért. Személy szerint én úgy gondolom, hogy a mostani okosóra felhozatalhoz képest jól árazták be. Fontos, hogy ebben az órában nincs se lépésszámláló, se egyéb aktivitásfigyelő. A töltés egyébként átlagos Qi vezeték nélküli töltővel történik, és egy feltöltéssel nagyjából 3 napot bír. Igazából soha nem gondolnám azt, hogy lecseréljem az Apple Watchot más termékre, hiszen naponta rengetegszer használom. Ha viszont nem lenne, akkor biztos vagyok benne, hogy egy ilyen terméket választanék, hiszen teljesen belesimul az Apple ökoszisztémájába.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!