imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Robotokkal erősít a Foxconn


Egy részvényesi találkozón jelentette be a kínai óriásgyártó, hogy a közeljövőben robotokkal szeretnék felturbózni a gyártósoraikat. Mint ismeretes, a Foxconn gyárt több Apple-terméket is, és az iPhone 6 gyártásában is jelentős szerepet vállalnak majd. Lehet, hogy a következő iPhone-unkat is egy robot szereli majd össze?

A CEO elmondása alapján a robotokat „Foxbotnak” becézik, és már a végső tesztelési stádiumban vannak. A nagyon közeli jövőben be is állítanak egy pár darabot egy olyan Foxconn gyártóüzembe, ami kifejezetten Apple-termékek összeszerelésére szakosodott. A távlati tervekben 10 000 robot munkába állítása szerepel, ezek egyenként évi 30 ezer készüléket tudnak összeszerelni, vagyis nagyjából napi 82 darabot.

Darabjuk 20 és 25 ezer dollár körül mozog (4,5-5,7 millió forint), ami a jelenleg 1,2 millió kínai munkást foglalkoztató Foxconn szerint jelentős megtakarítást eredményez. A jelenleg a Foxconn-nál szolgálatot teljesítő robotok száma ismeretlen, de pár évvel ezelőtt azt nyilatkozták, hogy már van 10 ezer robotjuk, és akkor a távlati tervekben 2014 szerepelt, amikor is ez a szám eléri az egymilliót.

A robotoktól függetlenül úgy tűnik a Foxconn azért számít még az emberi munkaerőre is, mivel nemrég vettek fel 100 ezer új munkást, akik várhatóan az iPhone 6 gyártásában vesznek majd részt. Ez a két hír együtt hatalmas gyártókapacitás-beli emelkedést vetít előre, lehet, hogy most először nem lesz hónapokig hiány az új iPhone-okból?

Azért kíváncsi vagyok, hogy Kínában milyen fogadtatásra talál ez az ötlet, a különböző gyárakban rengeteg ember dolgozik országszerte, sok család számára ez a megélhetés egyetlen forrása – még ha a munkakörülmények nem is a legjobbak. Mi lesz velük, ha a feladatukat robotok veszik majd át?

Forrás: AppleInsider, borítókép (ami természetesen csak illusztráció): NPR

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!