imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Robotszemélyzet várja az utasokat a szöuli reptéren


Az idei CES-en bemutatott robotok ipari változatát teszteli az LG, hogy időben felkészülhessenek a jövő évi dél-koreai téli olimpiai játékokra, ahol nagy hasznát vehetik majd az újfajta kisegítőszemélyzetnek. Mától a Szöul Incheon Nemzetközi Repülőtérén végzik a robotok éles tesztelését, amelyek több feladatot is képesek ellátni.

Néhány hónappal ezelőtt írtunk róla, hogy milyen menő házi robotokat mutatott be az LG a CES-en, melyeket akár az Apple is bemutathatott volna. Kétségtelen, hogy ezek az eszközök egy nap mindenki otthonába beköltöznek majd. Az LG a sajt robottechnológiáját az Amazon Alexa hangalapú asszisztensével ötvözte, így született meg az LG Hub Robot.

A cucc igazi kis kezesbárány, képes az (okos) háztartási gépeket vezérelni, emlékeztet teendőkre, jelez, ha hazaért valaki és hasonlók. Szerintem ha nem is mindenkinek azonnal, de azok számára, akik valamilyen fogyatékkal élnek vagy gondozásra szorulnak jelentősen megkönnyíthetné a mindennapokat egy ilyen kis robot.

Ahogy mindenki másét is. Az LG pedig nem is cécózik, aki Szöulban jár mától találkozhat ezeknek a robotoknak a nagyra nőtt változatával. Elsőre elég megdöbbentő élmény lehet egy mozgó, ember nagyságú robottal összefutni, de ránézésre barátságosnak tűnnek. A cég kétfajta robotot állított hadrendbe, az egyik képes megvizsgálni az utas beszállókártyáját és a odakísérni a megfelelő a terminálhoz, a másik pedig a takarítószemélyzet keze alá dolgozik.

Állítólag megvizsgálja és egy adatbázisba összegyűjti, hogy melyek a reptér legforgalmasabb területei és hol szükséges többször tisztítani a padlót és ez alapján a lehető legrövidebb útvonalon elvégzi a feladatát. Az Airport Guide Robot egyelőre 4 nyelven tud (angol, kínai, japán, koreai), ahogy az LG otthoni megoldása, a Hub Robot is és rejtélyesen hasonlítanak is egymásra.

Az biztos, hogy kezdetben lesznek gondok az ilyen próbálkozásokkal és nem fog elsőre tökéletesen működni a technológia, de hosszútávon nagyon hasznosak lehetnek mind az emberek otthonaiban mind nyilvános helyeken.

Forrás: The Verge

A házi robotok és az otthoni személyi asszisztensek egyelőre a jövőt jelentik, azonban már most is sokféle okos kiegészítővel felszerelhetjük a házunkat. Például az Elgato Eve termékcsaláddal, amit akár megrendelhettek online vagy megtalálhatjátok az iSTYLE boltok polcain is.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!