imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Rögös út vezet az Apple TV+ indulásáig


Kereken két hetünk maradt hátra az Apple TV+ szolgáltatás hivatalos indulásáig, november 1-jéig. És mint tudjuk, minden kezdet nehéz, hát még betörni egy milliárd dolláros iparágba…

Eddig egészen keveset írtunk az Apple TV+ szolgáltatásról, részben talán azért kis mert (számomra legalábbis) egészen ködös, hogy mi és hogyan lesz elérhető a szolgáltatásban. Ha tippelnem kéne, akkor a Netflix mintára, évekig angol nyelven élvezhetjük az előfizetés előnyeit, mielőtt magyar nyelvű tartalom is érkezne. Sajnos, be kell látni, nem mi vagyunk a világ közepe, legalábbis nyelvügyileg biztosan nem.

A filmek és streamelés világába beszállni nem kis lépés volt a cég szempontjából. Azonban az már biztos, hogy a piac jelenlegi állása mellett egyértelműen a szolgáltatások piaca a jolly joker, a viszonylag stagnáló helyzetből úgy tűnik erre vezet a kiút.

Nyilván, óriási magasságokba emelkedni idő, és irreális lenne olyan eredményeket elvárni, mint amit az évek óta épülő Netflix hoz például. Nekik egyébként pont a napokban jött ki a harmadik negyedéves jelentésük, amiben a számadatok mellett arról is szó esik, hogy az Apple TV+ és Disney+ indulása milyen kellemes vérfrissítést ad az iparágnak, egészséges konkurenciát állítva a piacon már jelenlévő szereplők számára. Így arról semmiképp sem beszélhetünk, hogy bárki alábecsülné az induló szolgáltatások erejét.

A The Hollywood Reporter egy egészen érdekes (és hosszú) anyagot hozott le arról, miként is zajlottak az Apple TV+ indulásának előkészületei. Cikkükből kiderül, hogy a sikerhez vezető út bizony néha még rögösebb is a kelleténél.

Sokszor felröppentek már a hírek, hogy a vállalat csak családbarát tartalmakat engedélyez majd a kínálatában. Azonban most mégis úgy tűnik, hogy további szókimondó tartalom is került a műsorok közé, persze kizárólag akkor, ha az elengedhetetlen a történet szempontjából.

Image result for apple tv plus

Továbbá az 1 milliárd dolláros allokált éves büdzsé mellé még egyéb kiadások is járulnak, például a szereplők Apple termékekkel való szponzorálása, valamint a forgatásokhoz használt technikák kiegészítése iPhone-okkal, iPadekkel, stb.

Bizonyos források pedig úgy tudják, hogy a tesztközönséget sem volt könnyű meggyőzni, pedig ők kulcsfontosságú szereplői a gépezetnek marketing szempontból. Az elragadtatott tesztközönség = igazi hype.

Image result for apple tv original shows

De ami igazi kérdés, hogy hogyan teljesíthetnek majd az Apple TV Original tartalmak. Ugyanis szemben a most induló Disney+ szolgáltatással, az Apple-nek nincs akkora védőhálója már meglévő és ismert tartalmakból, mint amit a konkurencia fel tud sorakoztatni. Az pedig nem fokozza túlzottan a bizakodást, hogy az eddig saját gyártású sorozatok, mint a Planet of the Apps vagy a Carpool Karaoke adaptációja nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Ti előfizetnétek az Apple új szolgáltatására? Arra érdemes odafigyelni, hogy az egy éves próbaidőszak csak új eszköz vásárlása esetén érvényes, egyébként csak egy hét áll rendelkezésre ingyenesen átpörgetni a kínálatot.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!