imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rögtön a mélyvízben kezdhet az LG OLED részlege


Korábban már rebesgették különböző jól értesült források, hogy a Samsung egyeduralmát megtörendő, az Apple az LG-t is bevonná iPhone kijelzőinek gyártásába. Úgy néz ki, rögtön a nagypályán indíthatnak.

Az iPhone X megjelenése előtt sokat szólt a fáma az OLED-ről, illetve ennek kapcsán az Apple és a Samsung viszonyáról. Már akkor is írtuk, hogy akármilyen szépen is teljesítették a megrendelést a dél-koreaiak, az Apple-nek nem feltétlen előnyös ha csak egy beszállítója van a paneleknek, hiszen így az árral kapcsolatban előnytelen alkupozícióban van.

Természetesen ezzel Cupertinóban is tisztában vannak a vezetők, a KGI értesülései szerint például 2,7 milliárd dollárt feccöltek az LG-be, hogy az beröffenthesse OLED üzemeit, amivel természetesen az Apple készülékeit fogják ellátni. Kuo akkor azt mondta, hogy várhatóan a 2018-as iPhone-ok lesznek az elsők, amelyekbe már az LG közreműködésével kerülnek megjelenítők, noha a teljes mennyiségnek csak 4-6% érkezik majd az alternatív forrásból első körben.

A Financial Times most napvilágott látott jelentése eléggé rezonál az eddigi értesülésekkel. Egyelőre az a legelterjedtebb vélekedés, hogy idén szeptemberben érkezni fog egy gigantikus méretű, 6,4”-es modell is az 5,8” vagy 6”-es mellett. A jelentés szerint ez előbbi ellátása OLED panelekkel már teljes mértékben az LG feladata lesz, míg a kisebb – feltehetően jobban fogyó – verzió marad a Samsung hatáskörében.

Az LG ezzel rögtön mélyvízben kezdene, hiszen állítólag már a kisebb méretű panelekkel is sok volt a gond, elég alacsony termelési rátával tudtak üzemelni a Samsung gyártósorai, pedig nekik már van egy jópár éves tapasztalatuk a téren. Laikusként azt gondolnám, a nagyobb OLED mobilkijelző gyártása még több nehézséget von maga után – feltehetően nem nagyon fognak unatkozni az LG-nél a következő hónapokban.

Forrás: Macrumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!