imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Roland helyszíni bejelentkezése a WWDC-ről!


Talán többen is tudjátok, hogy idén először az Apple ösztöndíjasai közt egy magyar diák, nevesül Horváth Roland is szerepelt. Tehetségének köszönhetően kijutott a WWDC-re, így a tegnapi napon első kézből élhette át a Keynote-ot. Képes, szöveges beszámoló…

Horváth Roland, 16 éves soproni diák és fejlesztő, számos iOS alkalmazás alkotója a napokban nem csak hogy kiemelt helyen szerepelt az App Store bemutatkozó oldalán, még meghívást is kapott az Apple-től a WWDC-re (bővebben majd az hamarosan elkészülő interjúban olvashattok róla és munkáiról). Nagy lehetőség ez, hiszen korábban egyetlen magyar sem jutott még ki ösztöndíjasként, de sejtésem szerint fizetővendégként sem sokan.

Élve a páratlan lehetőség adta előnyökkel, megkértük Rolandot, hogy számoljon be élményeiről nekünk, hogy kicsit Ti is ott érezhessétek magatok az eseményen. Érthető módon elég sűrű a napirendje, és a több órás időeltolódás sem kedvez a helyzetnek, de Roland máris küldött friss képeket és egy kis szöveges élményleírást is a tegnapi történésekről.

Tegnap a scholar orientációra az Apple Parkba vittek minket. Megkaptuk a kabátunkat, kitűzőket, nyakbaakasztókat. Busszal vittek minket, a szuper exkluzív Caffè Macsben ettünk, aztán a még exkluzívabb Steve Jobs Theaterben tartották az orientációs előadást. A végen beköszönt Tim Cook is, akivel a csoportfotó után (lökdösés és verekedés közben) tudtunk fotózkodni meg aláírást kerni. A Tim Cook simogatón fotót nem sikerült szerezni, de aláírta az iPhone tokomat ????

Utána 1-1 beszélgettünk Apple fejlesztőkkel. Engem és meg pár embert kihívtak egy TechCrunch interjúra is ???? Az egész után, meglepetésként mindenki kapott (nem wireless chargingos) AirPodsot is ☺️. A Keynote nagyon király volt élőben. Találkoztunk a Verge-ös srácokkal és a Spark csapatával is :)

A délután folyamán, körülbelül 17 és 18 óra körül megpróbálunk összehozni egy élő bejelentkezést is Rolanddal, reméljük a technika ördöge is pártunkat fogja majd. Tartsatok majd velünk!

A Tim Cook tok.

Milyen magas Tim Cook? Milyen a Steve Jobs Theather mosdója? Milyen a levegő Cupertinóban? Ha van bármilyen kérdésetek, amire kíváncsiak vagytok a WWDC-vel, a helyszínnel vagy bármi egyébbel kapcsolatban, most itt a lehetőség, hogy feltegyétek őket itt, a hozzászólásokban. Mi kiválogatjuk a legérdekesebbeket és a beszélgetés során feltesszük őket Rolandnak!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!