imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rossz hálózatra csatlakozik a Maced? Nézzünk szét a Wi-Fi beállítások között


Olykor előfordul, hogy számítógépünk számára nem egyértelmű, amikor hazaérkezünk, melyik Wi-Fi hálózatra szeretnénk csatlakozni. Ez legfőképp akkor fordul elő, ha korábban más hálózatot is használtunk a lakásban, ami még mindig él.

Ahol lakom létezik egy szolgáltató által bekötött, bejelentkezős Wi-Fi hálózat. Régebben olyankor használtam, amikor a saját itthoni hálózatommal gondok voltak. Azóta viszont állandóan erre a nyilvános hálózatra szeretne a gépem visszacsatlakozni. Ez megeshet olyankor is, amikor például egy irodaházban több elérés is van egymáshoz közel és hiába érzékeli a rendszer gyengébbnek a régit, ha lehet inkább arra csatlakozik. De miért van ez?

Valószínűleg azért, mert a preferált hálózatok között előrébb helyezkedik el, mint amit ténylegesen használni szeretnénk. Mindössze annyi a dolgunk, hogy átállítsuk:

  1. A felső menüsávon kattintsunk a Wi-Fi ikonjára
  2. Válasszuk a Hálózati beállítások megnyitása… opciót
  3. A Hálózat fülön kattintsunk a Haladó gombra
  4. Húzzuk a preferált hálózatot legfelülre

 

Innentől kezdve a számítógépünk tudni fogja, hogy elsősorban melyik hálózatot szeretnénk használni.

Ha szeretnél még több hasonló cikket olvasni a témában, akkor böngészd át a Tippek rovatunkat!

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!