imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Frissült és rövid ideig ingyenes a MacID!


Még január végén írtunk a MacID nevű alkalmazáspárosról, melynek lényege, hogy a telefonunkon lévő Touch ID ujjlenyomat-olvasónak köszönhetően egyetlen érintés segítségével oldhatjuk fel a lezárt Mac számítógépünket az iPhone-unkkal. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, párszor frissült is az alkalmazás, de most rövid ideig ingyenessé is vált.

Be kell vallanom, hogy egy-két hét után végül leszoktam a MacID használatáról, mert előfordult, hogy nem ugrott fel az iPhone-om lezárt képernyőjén az értesítés, hogy feloldhassam a gépem, widget sem volt akkoriban, így aztán egyre inkább azt vettem észre, hogy továbbra is a jelszavam begépelésével jelentkezem be a MacBook Prómon.

Azóta viszönt frissült az app, megérkezett a widget az értesítési központba, valamint pár újdonságot is kapunk. Először is, kiemelném azt a lehetőséget, hogy mostantól az iOS app beállításaiban átállíthatjuk a színsémát, így ha nem jött be eddig a rózsaszínes-lilás színvilág, akkor most átkattinthatjuk egyszerű fekete-fehérre. Nem azt mondom, hogy egészen tökéletes így a megjelenés, de azért sokkal jobb, mint korábban volt.

Másrészt, az új funkciók közé bekerült az is, hogy automatikusan képes lezárni a Macünket az app ha eltávolodunk tőle az iPhone-unkkal, és a korábbi hasonló megoldásokhoz képest ez most tényleg működni is látszik nekem: ma például átmentem az egyik tárgyalóba itt az irodában a gépemmel, amikor meglepetten tapasztaltam, hogy jelszót kér: akkor esett le, hogy a telefonom az asztalomon maradt, kb. 6-8 méterre tőlem. Több szinten állíthatjuk egyébként ennek a funkciónak az érzékenységét, én a legérzékenyebbre kapcsoltam. Automatikusan képes feloldani is a gépünket ha visszatérünk hozzá.

MacID

További újdonság, hogy az iPhone-appon belül távolról is tudjuk vezérelni a Macen az iTunes és Spotify-lejátszást, tehát ha bekapcsolva hagytuk a zenét, de valamiért megállítanánk azt távolról – vagy akár számot léptetnénk – nem kell előtúrni a Remote appot, hanem könnyedén megtehetjük ezt a MacID-n keresztül is. A következő, és szintén nagyon praktikus funkció, hogy megoszthatjuk a vágólapot a Mac és az iPhone között, vagyis az egyik eszközről átküldhetjük annak tartalmát a másik eszközre – egészen 4000 karakterig. Hogy ez hogyan kapcsolódik a MacID eredeti funkciójához, arról fogalmam sincs, mindenesetre tök jó, hogy nem kell ezért külön alkalmazást telepítenünk, párosítanunk, stb. És tényleg működik.

Apró zavaró tényező, hogy néha felugrik a telefonomon egy értesítés, miszerint egy másik MacBook Pro szeretne „feloldódni”, ami azért is furcsa, mert azt hittem, hogy csak a párosított eszközök kommunikálnak egymással. No de mindegy, most ingyenes az alkalmazás az eredeti 3,99 eurós ár helyett, így pedig szerintem mindenképp érdemes kipróbálni, ha rendelkezünk megfelelő készülékekkel. Méghozzá gyorsan, mert már csak pár óráig van ingyen!

A  MacID-val foglalkozó korábbi cikkünket itt találjátok.

• MacID letöltése az App Store-ból (akciós, ingyenes)

FRISSÍTÉS: Vissza is állt az eredeti 3,99 eurós ár.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!