imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Rövidebb Touch Barral jöhet a 16″-es MacBook Pro


A források mind az AirPods Prót, mind a nagyobb, 16″-es kijelzővel szerelt MacBook Prót október végére taksálták. Nos, az egyik esetében a tipp be is jött, utóbbi viszont a hírek szerint még jócskán várat magára. A szomorkodás közepette azonban új hírek futottak be az új üdvöskével kapcsolatban!

Az AirPods Prót sok felhasználó nagy ovációval fogadta, hiszen az eddig verziók többeknek nem voltak kényelmesek, ráadásul volt, akinek még ki is esett a füléből. Ezt a problémát orvosolta most az Apple a nagyon hiánypótló új, zajszűréssel, IPX4-es vízállósági szabvánnyal, – és ami talán sokaknak a legfontosabb – fülpárnákkal ellátott új üdvöskével, mely a magasabb árazás ellenére rengeteg rajongó szívét megdobogtatja majd.

Na de mi is van MacBook fronton? Reményekkel telve vártuk október közepén, hogy a vállalat kiküldje a meghívóit egy hónap végi keynote-ra, amelyen az AirPods Prót és a 16″-es MacBook Prót mutatja majd be. Teltek-múltak a napok, ez viszont nem történt meg. Sebaj, a források “újratervezték” az elméleteket, és többen egy csendes bevezetésre tippeltek.

Mint kiderült, félig igazuk is volt, az AirPods Pro hirtelen a semmiből tűnt fel az Apple oldalán, ugyanúgy, ahogy július végén a komplett MacBook paletta is frissült, búcsút intve a (12″-es) MacBooknak és a már klasszikusnak számító, utolsóként világító alma logóval ellátott MacBook Airnek. A 16″-es új MacBook Prónak viszont egyelőre se híre, se hamva.

Tovább lohasztotta az új várományoshoz fűzött reményeket Ming-Chi Kuo is, akinek a jelentése erősen arra eged következtetni, hogy az új MacBook Próról csupán a jövő évben rántják majd le a leplet – vélhetően a WWDC-n. Többször ecseteltük már, hogy a hírek szerint az Apple ebben a készülékében mutatná be a teljesen átdolgozott, olló mechanikás billentyűzetét, azonban Kuo szerint az alkatrészekért felelős cég (Wistron) első szállítmánya csupán 2020-ban várható.

Azon felhasználók számára, akik eddig tűkön ülve vártak, ezek igen szomorú hírek, viszont fel a fejjel, érkezett néhány – vélhetően – kiszivárgott kép az új zászlóshajóról! Ha jobban megnézzük, alapvetően 3 fontos információ van a fenti képen. Az első az, hogy továbbra is úgy tűnik, hogy a 16″-es MacBook Pro a 15″-es társának házát kapja majd meg. A nagyobb kijelzőt ugyanarra a helyre a vékonyabb kávák révén sikerül majd beépíteni.

A másik két szembetűnő dolog pedig az, hogy a képeken külön fizikai gombon láthatjuk az ESC billentyűt és elszeparáltan a Touch ID szenzort is. Hogy erre miért lehet feltétlenül szükség, azt egyelőre nem tudni, viszont az biztos, hogy ez esetben a Touch Bar jelentősen megrövidülne. Talán a vállalat úgy gondolhatja, hogy a felhasználók számára, ez a két kulcsfontosságú gomb jobb, ha mégis fizikai és különálló, nem úgy, mint eddig.

Ti örülnétek, ha külön fizikai gombot kapna az ESC és a Touch ID vagy titeket abszolút hidegen hagyna?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!