imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Rozsdamentes acél helyett titánházas kivitel? Simán!


A keynote-on az iPhone-ok mellett a legnagyobb hangsúly talán az új Apple Watch Series 5-ön volt. A kisebb frissítés új anyaghasználatot is hozott magával, ráadásul nehezebb lesz dönteni közöttük, mint gondoltuk!

Az idei év sem az iPhone-oknál, sem az Apple Watch-nál nem hozott jelentősen nagy innovációt (az új kamerákat kivéve). A vállalat látszólag inkább a hétköznapokon felmerülő hiányosságok általi űrt igyekezett befoltozni, ezért okosóra fronton is kaptunk néhány kellemes fícsört. Kissé megosztó lesz valószínűleg az Always On Retina funkció Watch-ban való megjelenése. Sokkal inkább analóg órás hangulatot kelt majd a folyamatosan (alacsonyabb fényerővel, 1 Hz-es képfrissítéssel) világító kijelző, ami reméljük, hogy nem megy majd jelentősen az üzemidő rovására.

Kaptunk még iránytűt, zajszintmérő appot, és a hölgyeknek kedvezve menstruációs ciklust követő alkalmazást is. A Retina MacBook Airekhez hasonlóan az Apple Watch is 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készül, ezáltal a Series 5 a vállalat eddigi legkörnyezetbarátabb okosórája. A ki nem kapcsoló kijelző mellett viszont a másik nagy újdonság az új anyaghasználatban rejlik. Az eddigi alumínium és rozsdamentes acél opció mellett megjelent a titán és a kerámia kivitel is.

Utóbbi inkább a prémium jellege miatt fontos, előbbi viszont azért, mert méltó vetélytársa lehet az acélházas változatnak. Vannak olyan felhasználók, akik egyszerűen nem kedvelik az alumínium használatát az Apple Watch-oknál. Nekik eddig egyetlen opció gyanánt csak a rozsdamentes acél maradt, viszont mostantól érdemes lesz elgondolkodniuk az új, titán variánson is. Nézzük is meg, miért!

Az előzetes pletykák alapján sokan arra következtettek, hogy az új anyagok teljesen felváltják majd az acél kivitelt, azonban az Apple inkább párhuzamos lehetőségként vezette be őket. A titánházas variáns ára 799$-nál kezdődik majd, míg a rozsdamentes acél társa 699$-os árcímkével kerül a polcokra. Látható tehát, hogy – a termékpaletta léptékével mérve – nincs számottevő különbség a két verzió között. Amiben viszont a drágábbik anyagból készült Watch erősebb, az a súly, amely ugyancsak sok felhasználó számára fontos lehet.

Mint láthatjuk, az alumínium változat messze a legkönnyebb az összes közül, azonban a kerámián kívül vélhetőleg a legsérülékenyebb is. Ha már erősebb házat szeretnénk, az árkülönbség pedig nem feltétlenül számottevő, akkor miért is ne szerethetnénk bele a könnyebbikbe? Persze biztosan vannak olyanok, akik szeretik érezni, hogy valami nehéz van a csuklójukon, és persze előfordulhatnak olyanok is, akik érzékenyek a titánra.

Ha viszont egyik sem igaz ránk, és szeretnénk egy kicsit kitűnni a tömegből azáltal, hogy nem alumínium kivitelt választunk, de a kerámiát már nem tudjuk vagy akarjuk megfizetni, akkor határozottan nehéz döntéssel nézhetünk szembe. Ami viszont rossz hír az az, hogy egyelőre úgy néz ki, hogy kis hazánkba továbbra is csak a már jól megszokott alumínium kivitel érkezik majd meg, legalábbis első körben. Reméljük, hogy később elérhetővé válnak számunkra is a prémiumabb kivitelek, azonban erről egyelőre nincsen információnk.

Ha itthon elérhető lenne a másik három változat is, ti megvennétek, vagy maradnátok inkább az alumíniumházas modelleknél?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!