imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Rush Rally 2: budget hajsza a világ körül


Aktuális tesztünkben egy olyan darabot próbáltunk ki, amely ár-érték arányával emelkedik ki a mezőnyből. Autós játék rengeteg tartalommal, alkalmazáson belüli vásárlások és reklámok nélkül: bemutatjuk a Rush Rally 2-t.

Az autós műfaj egyike azon stílusoknak, melyeket elviselhető kompromisszummal lehet érintőképernyőre adaptálni. Elég csak az iMagazinon már bemutatott GRID Autosportra gondolni, amivel egy AAA címet emeltek át iOS-re és Androidra is. Szép és jó, de jelenleg 3500 forintért kínálják, s ez már nem kis összeg. Mit tegyen azok, akik olcsóbban szeretnék élvezni a virtuális száguldást? Nekik ajánljuk a Rush Rally 2-t.

A 2016-ban megjelent játékot jelenleg 699 forintért kínálják, és elképesztő az a tartalom, melyet cserébe nyújt. Összesen négy játékmódot plusz multiplayer lehetőséget kapunk több, mint 72 pályán 10 autóval.

A Rush Rally 2 fő attrakciója a bajnokság, mely során 8 országon száguldhatunk végig a finn huppanóktól a spanyol hajtűkanyarokon át egészen Kanada fagyos hegységéig. Összesen 48 szakaszt kell teljesítenünk különböző időjárási körülményekkel, változó napszakokban. Már önmagában ez is kitenne egy korrekt játékot, de itt még koránt sincs vége!

A bajnokságon kívül kapunk három ralikrossz tornát is. Ezekben zárt pályákon, háromkörös futamokban kell letolnunk ellenfeleinket. A tülekedés nagy óvatosságot kíván, mivel a realisztikus törésmodellnek köszönhetően elég egy rossz mozdulat, és jelentősen csökken járgányunk harcértéke.

A versengésre ráunóknak könnyed színfoltot nyújtanak a Skill Games kihívásai. Ebben hat különböző minijáték keretében kell teljesítenünk bizonyos szakaszokat. Az egyikben például becsapódó rakéták elől térünk ki, egy másikban aranyérmekre vadászunk, de száguldozunk majd labdákkal megpakolt utánfutóval is.

S ha már a könnyedségnél tartunk, a Rush Rally 2-ben még apró poénok is akadnak. A játékból kimaradtak ugyanis a hivatalos liszenszek, így az autókon olyan feliratok díszelegnek, mint a So-Pro (Sparco), vagy a Castor (Castrol). A grafikájuk egészen megtévesztő, nekem például csak a második futamon tűnt fel, hogy valami nem stimmel a Lanciám Martini (Mintmini) logójával. A legjobb azonban az eredménytábla, ahol olyan illusztris személyek ellen versengünk, mint Ben Klock (Ken Block) és Colin Mcray (Colin Mcrae).

A járművek kínálata egyébként meglehetősen változatos. A liszensz hiánya miatt a nevüket kihagyták ugyan, de mindenki fel fogja ismerni az Audi Quattrót, a Ford Focust, vagy a Nissan Skyline-t. Verseny előtt változtathatjuk a színüket, valamint babrálhatunk a tuninggal is. Többek között olyan változókkal kísérletezhetünk, mint a rugók keménysége, a hasmagasság, vagy a fékek hangolása.

A bőséges tartalom persze mit sem érne, ha a vezetés élménye nem lenne rendben, ám szerencsére az irányítás is jól sikerült. Három különböző lehetőség áll rendelkezésre: a virtuális kormány, a képernyő döntése, és a konfigurálható gombok. Ha ez kevés, akkor akad MFi kontroller támogatás is. Az autók szerencsére többek eltérő kinézetű dobozoknál, mindegyik másként viselkedik az úton. A négykerék meghajtású modellek szívósan tapadnak, a hátul kaparók pedig riszálják a feneküket. Jól érzékelhető a különbség az aszfalt, a kavics, és a havas útfelület között is.

Kötelező megemlíteni a grafikát, amely az Asphalt 9 korában már ugyan kevés ahhoz, hogy lenyűgözzön, de így is kielégítőnek mondható. A naplementés szakaszok egész szépek, a zuhogó esőnek is megvan a hangulata, s a hófödte szerpentinek sem fulladnak sivárságba. Mindezt ráadásul hat különböző nézetből szemlélhetjük, ami ritka dolog a mobiljátékok között. A fejlesztő egyébként saját grafikai motort alkalmazott, ami meglepően energiatakarékosan teszi a dolgát. A teszt közben a készülék kicsit sem melegedett, és a merülés sem volt vészes.

Az alacsonyabb árfekvésű játékoknál gyakori, hogy valami nagyon nem stimmel a tartalommal, vagy a játékélménnyel (rád nézek, Driving Zone 2). A Rush Rally 2 viszont nem szenved hiányt egyik téren sem. Negatívumként talán az egyszerű grafikát, és az időnként a szenzorsziget alá becsúszó időmérő sávot tudnám megemlíteni. Aki jelenlegi árát látva még mindig hezitál, annak érdemes várni, mivel gyakran akciózzák 300, illetve 99 forintra, amivel már tényleg a legjobb ajánlatok között szerepel.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!