imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Safari gyorsítótárának ürítése Macen


Az Apple előtelepített böngészője lehetővé teszi, hogy könnyítsünk azon, és a weblap adatokat megtartva ürítsünk cache-t. Így az előzmények, a keresések és a korábban engedélyezett sütik is megmaradnak, ráadásul az egészet egy gombnyomással elvégezhetjük. Lássuk, hogyan működik!

A webfejlesztés, vagy bármilyen online felület szerkesztése, tartalom előállítás során gyakori mentőöv a a gyorsítótár, azaz a cache ürítése, amivel arra kényszeríthetjük a böngészőt, hogy új adatokat töltsön le a szerverről. Akkor is hasznos, ha azt tapasztaljuk, hogy a Safari lassú, vagy nem éppen a megszokott módon működik: ideje kisöpörni a szemetet!

Ennek a műveletnek két lehetséges módja van: törölhetünk a Safari beállításaiból, vagy billentyűkombináció segítségével is. Utóbbi esetében a macOS gyárilag külön értelmezi a lap ürítését és a Safari ürítését.

  1. Nyissuk meg a Safarit
  2. Engedélyezzük a Safari fejlesztőkörnyezetét (Safari > Beállítások > Speciális > A Fejlesztés menü megjelenítése a menüsoron
  3. Kattintsunk a Fejlesztés opcióra a menüsoron, majd válasszuk a a Gyorsítótárak ürítése lehetőséget

Ezt a parancsot nem kell állandóan a menüsorról előkaparni, a továbbiakban elegendő lesz a Command + Option + E kombinációt megnyomnunk. Ennek nincs látható folyamatábrája vagy töltőképernyője, amint kiadjuk az utasítást a Safari néhány másodpercen belül üríti a cache-t. Lehetőségünk van kizárólag az adott oldal gyorsítótárának ürítésére is, ezt a Shift + kattintás segítségével érhetjük el.

Kifutó MacBook Pro modellek

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!