imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Safari gyorsítótárának ürítése Macen


Az Apple előtelepített böngészője lehetővé teszi, hogy könnyítsünk azon, és a weblap adatokat megtartva ürítsünk cache-t. Így az előzmények, a keresések és a korábban engedélyezett sütik is megmaradnak, ráadásul az egészet egy gombnyomással elvégezhetjük. Lássuk, hogyan működik!

A webfejlesztés, vagy bármilyen online felület szerkesztése, tartalom előállítás során gyakori mentőöv a a gyorsítótár, azaz a cache ürítése, amivel arra kényszeríthetjük a böngészőt, hogy új adatokat töltsön le a szerverről. Akkor is hasznos, ha azt tapasztaljuk, hogy a Safari lassú, vagy nem éppen a megszokott módon működik: ideje kisöpörni a szemetet!

Ennek a műveletnek két lehetséges módja van: törölhetünk a Safari beállításaiból, vagy billentyűkombináció segítségével is. Utóbbi esetében a macOS gyárilag külön értelmezi a lap ürítését és a Safari ürítését.

  1. Nyissuk meg a Safarit
  2. Engedélyezzük a Safari fejlesztőkörnyezetét (Safari > Beállítások > Speciális > A Fejlesztés menü megjelenítése a menüsoron
  3. Kattintsunk a Fejlesztés opcióra a menüsoron, majd válasszuk a a Gyorsítótárak ürítése lehetőséget

Ezt a parancsot nem kell állandóan a menüsorról előkaparni, a továbbiakban elegendő lesz a Command + Option + E kombinációt megnyomnunk. Ennek nincs látható folyamatábrája vagy töltőképernyője, amint kiadjuk az utasítást a Safari néhány másodpercen belül üríti a cache-t. Lehetőségünk van kizárólag az adott oldal gyorsítótárának ürítésére is, ezt a Shift + kattintás segítségével érhetjük el.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!