imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Safari oldalak blokkolása iPhone-on


Lehetőségünk van bizonyos tartalmakat blokkolni Safariban iPhone és iPaden, annak érdekében, hogy például kiskorúak ne férhessenek hozzá felnőtt tartalmakhoz. Mutatjuk hogyan!

Manapság elkerülhetetlen, hogy egészen kis korban digitális eszközök kerüljenek a gyerekek kezébe. Azonban mindezt tehetjük felelősséggel is. Korábban már megmutattuk, hogyan tudjátok beállítani a Szülői felügyeletet, most pedig azt nézzük meg részletesebben, hogyan tudunk oldalakat blokkolni a Safariban.

A kép illusztráció

Ehhez mindössze néhány egyszerű lépést kell megtennünk. A Beállítások menüben görgessünk az Általános menüpontig és koppintsunk rá. Ezt követően lépjünk be a Korlátozások almenübe, majd nyomjunk a Korlátozások bekapcsolása gombra. Adjunk meg egy 4 jegyű jelkódot, amivel később kikapcsolhatjuk a Korlátozásokat vagy változtathatunk rajta.

Itt számos beállítás közül választhatunk, esetünkben koppintsunk a Megengedett tartalom alatt található Webhelyek pontra. Pipáljuk ki a Felnőtt tartalmak korlátozását. Ezzel máris több millió oldalt sikerült eltüntetnünk a Safari találataiból, ezt tetézhetjük azzal is, hogyha manuálisan is hozzáadunk kivételeket. A Soha nem engedélyezett szekció alatt adjuk meg azokat az oldalakat, amikhez biztosan nem szeretnénk hozzáférést adni és készen is vagyunk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!