imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Samsung Gear S3 okosóra iPhone-hoz is


Nemsokára kezdődik az IFA kiállítás Berlinben, a Samsung pedig már a megnyitó előtt két nappal bemutatta legújabb okosóráját a Gear S3-at. Apple vonatkozása is van a dolognak, iPhone-nal is használható lesz.

A Samsung tavaly bemutatott okosórája a Gear S2 nem különösebben lett sikeres, míg az Apple 50 százalékot a Samsung mindössze 15 százalékot szerzett meg az okosóra piacból. Talán nem véletlenül, a napokban az egyik ismerősőm aki használta az S2-őt ezt mondta róla:

Ez a Gear s2 okosóra… Mintha a búcsúban lőtted volna a céllövöldében, persze nem azt akartad, hanem a magyar kártyát de ez a gagyi esett le…

A tegnap bemutatott Gear S3-at jelentősen átdolgozták az az elődjéhez képest. Az S3 az S2-höz hasonlóan két féle verzióban érkezik, a Frontier sportból, és az elegánsabb Classic-ból áll a paletta. A hölgyekre most sem gondolt a Samsung, mindkét modell csak 46mm-es méretben lesz kapható. Súlyuk is elég magasnak mondható, a Frontier 57, a Classic 62 gramm. Viszonyításképp az Apple Watch modellek 25-50 gramm közt mozognak, viszont az S3 Frontier és a Classic is rozsdamentes acélból készül.

Bal oldalon a Frontier, jobbra a Classic
Bal oldalon a Frontier, jobbra a Classic

Az S3 tehát elég vaskos darab, cserébe a Samsung igencsak telezsúfolta jóságokkal az új okosóráját. 360 x 360 pixeles Amoled kijelző, melyet a pár napja bemutatott Gorilla Glass SR+ üveg véd a karcolásoktól, ráadásul képes egész nap bekapcsolva lenni. A Frontier modellek 3G/LTE verzióban is kaphatóak lesznek, kicsit érthetetlen módon a Classic modellből nem lesz ilyen, pedig ezzel a megoldással akár telefon nélkül is használhatnánk hívások kezdeményezésére vagy fogadására, illetve folyamatos internetkapcsolatunk is lehetne a telefontól távol. Mindkét órába belekerült a GPS modul, a barométer, és persze a pulzusmérő illetve az NFC támogatás is. A Gear S3 IP-68 szabványú vízállósággal is rendelkezik, tehát nem teljesen vízálló, de másfél méterig 30 percet kibír a víz alatt.

Az oprendszer továbbra is a Tizen OS, ebből a 3.2.1-es verzióval érkezik majd az S3, a legnagyobb érdekesség pedig a 380 mAh kapacitású akkumulátor, amivel a Samsung szerint akár 3-4 napnyi üzemidőre is képes lehet az óra. A hírek szerint egyébként az Apple Watch 2 is nagyobb akkumulátort kap, de csak 334 milliamperórásat.

Talán meglepő, hogy miért számolunk be egy Apple-lel foglalkozó oldalon a Samsung okosórájáról, de ahogy a bevezetőben említettük, a Samsung bejelentette, hogy az S3 iPhone-okkal is együttműködik majd, és biztosak vagyunk benne, hogy akár a várhatóan kicsit alacsonyabb ár, vagy például a 3G/LTE támogatás miatt, lesz olyan iPhone tulajdonos, aki Apple Watch helyett a Samsung óráját választja majd.

Természetesen ha elkészül az iPhone támogatás, mi is leteszteljük majd a Samsung Gear S3-at. Az S3 árait később árulják majd el, szállítása valamikor karácsony előtt kezdődik.

Fotók: Slashgear

samsung-gear-s3-hands-on-sg-13 samsung-gear-s3-hands-on-sg-18-1280x720 samsung-gear-s3-hands-on-sg-23 samsung-gear-s3-hands-on-sg-24 samsung-gear-s3-hands-on-sg-27-1280x720
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!