imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Samsung a HomePod riválisán dolgozik


Lassan most már tényleg minden fontosabb gyártó beér a piacra, amit még a Amazon nyitott meg 2014-ben az Echóval. Ezúttal a Samsungról derült ki, hogy már legalább egy éve dolgozik a saját okoshangszóró megoldásán, ami egyelőre csak Vega kódnéven fut.

Az idei WWDC előtt még az általában kijelentő mondatokban kommunikáló Ming-Chi Kuo is bizonytalan volt az HomePod (akkori nevén Siri Speaker) érkezésében. 50%-ra tette annak a valószínűségét, hogy az Apple június elején beszáll az okoshangszórók piacára. Mint utólag tudjuk, beszállt, viszont Kuo bizonytalansága is érthető: a termék még jó sokáig nem fog eljutni a felhasználókhoz, valószínűleg a pár darab prototípuson kívül nem is nagyon gyártottak le még modelleket, persze, hogy Kuo csak kevés információt kapott így róla.

Ha ennyit kell rá várni, akkor mégis miért most mutatták be, miért nem mondjuk a szeptember 7-ei iPhone bemutató plusz termékeként? A válasz egyszerű: mert kezdtek vele mocskosul elkésni, és úgy érezték, nem ártana szólni a felhasználóknak, hogy Amazon Echo helyett erre is gyűjthetnék a pénzüket. A piac ugyanis nagyon kezd telítődni. Ott van a slágertermék Amazon Echo (aminek már az utódja és a kisterstvére is megszületett), beszállt már a Google és a Microsoft is, utóbbi ráadásul külső hangszórógyártók számára is lehetőséget teremtett a technológia integrálására.

Na és ki hiányzik még a buliból? Igen, a Samsung, de a mostani híresztelések szerint már nem kell sokáig várnunk rájuk sem. Névtelen források ugyanis azt rebesgették a Wall Street Journalnak, hogy már legalább egy éve zajlik a munka a koreai cég kutatás-fejlesztés részlegén, mely fejlesztés a Vega kódnéven fut. A pontos specifikációkat illetően állítólag maga a cég sem biztos, az viszont fix, hogy a Samsung saját fejlesztésű asszisztense, azaz a Bixby muzsikál majd benne.

Tartok tőle, hogy akármilyen jó is lesz az eszköz hardveresen, a Bixby inkább lesz hátrány, semmint húzónév. Az is lehet, hogy ha Ázsia lesz a fő piac, ez nem lesz hátrány. Angolul ugyanis egyelőre nem igazán tud még az asszisztens, és bár tavaszra ígérték, most úgy néz ki, hogy július végéig nem is nagyon tud majd. Tekintve, hogy a Samsung nemrégiben megvette a Sirit alkotó csapatot, és azoknak új, Viv névre hallgató, kontextusérzékeny MI fejlesztését, a Bixby tartogathat még meglepetéseket, ahogy a Vega is, ha egyszer elkészül.

A Samsung Galaxy S8-ban már működik az asszisztens.

Nem lennék meglepve ha ez előbb következne be, mint ahogy az Apple elkezdené kiszállítani a HomePodot, elnézve, mennyit csúszott mostanában egyes termékekkel Cupertino.

Forrás: Macrumors

A HomePodról ebben a cikkben olvashatsz részletesebben, a WWDC többi újítását pedig ebben a dossziéban találod.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!