imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Samsung vs Jeep 1:0


Nehéz idők járnak a Samsungra, amióta nagyreményű csúcskészülékük, a Note 7 sorra kerül a hírekbe. A rémhírekbe: kiégett, felrobbant, meggyulladt történeteken röhög, vagy épp sír a fél világ. Attól függ honnan nézzük.

Nem lennék mostanában a Samsung marketingeseinek helyében. Az még csak hagyján, hogy az első hírek után a 9gaget elárasztották a Note 7 mémek, most egy autót is kiégetett a zászlóshajó. De a Redditen találhatunk történeteket 380 ezres szállodai kárról és égési sérülést szenvedett tulajról is.

a7d9GjL_700b_v1

A baj odáig tetőzött, hogy egyes légitársaságok már azt vizsgálják, hogy egyáltalán felengedjék-e repülőgépeikre az érintett modellel utazókat. A virtuálisvalóság-szemüveget gyártó Oculus pedig azt javasolja mindenkinek, hogy eszükbe se jusson a Gear VR használata Galaxy Note 7-el.

Az eddig legdurvább történet minden bizonnyal Nathan Dornacherrel és családjával esett meg. Ők egy nappal azután, hogy a Samsung bejelentette a visszahívást, erre a nem túl kellemes látványra lettek figyelmesek:

amerikanets-obvinyaet-smartfon-ot-samsung-v-pozhare-avtomobilya-quibbll-cover-841x442

Az érintett jármű egy Jeep Grand Cherokee volt, és a tűzoltóknak kellett lecsillapítaniuk a heveskedő Samsungot. Az autó ráadásul a férfi féltett kincse volt: folyamatosan szerelgette, újítgatta és sok extrát is belepakolt.

Az esetet súlyosbítják a körülmények is. Nathan és családja egy garázsvásárból érkeztek haza, a 8 éves lányuknak vett íróasztallal, amikor eszükbe jutott, hogy még van pár teendőjük. Szóltak a lányuknak, hogy szálljon be a kocsiba, de a kutya ugatni kezdett. Az apa kinézett az ablakon és a lángokban álló autó látványa fogadta. A baj forrása az volt, hogy autóstöltőn hagyták a Note 7-et.

A legfélelmetesebb az egész történetben – ahogy (2:00-tól) arra a Fox 13 News riportere felhívta a figyelmet -, hogy a baj megtörténhetett volna úgy is, hogy a telefon a 8 éves lány kis pici kezeiben van. Mondjuk kicsit túldramatizálták a dolgot, már-már komikus a nagy hallgatás a riportertől…

A Samsungnak az egész visszahívási botrány nagyjából 1, más elemzők szerint akár 5 milliárd dollárjába fog fájni. Az ilyen történetek pedig nem igazán segítenek a veszteség minimalizálásán, ráadásul ezzel az iPhone 7 egyik legnagyobb riválisa esett ki a versenyből.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a dél-koreai vállalat nagyon korrekten kezeli az ügyet. Természetesen minden érintettel azonnal felvették a kapcsolatot, minden kárt átvállalnak, és szánják-bánják a történteket. Ráadásul az is igaz, hogy csak minden 1 millió készülékből 24 darab érintett a hibával, bár ez a szám folyamatosan növekszik.

note7_explode

 

A cég szóvivője így nyilatkozott:

Tudunk az ügyről, és már felvettük a kapcsolatot Mr. Dornacherrel. Ki fogjuk vizsgálni a balesetet, és mindent megteszük az érintett családért. A felhasználóink biztonsága elsődleges számunkra, így minden Galaxy Note 7 tulajdonost megkérünk, hogy vegyenek részt a múlt hét pénteken bejelentett csereprogramunkban. Ennek keretén belül minden telefonhelyett egy újat adunk

Mi egyébként sajnáljuk a céget, és reméljük, hogy a probléma hamarosan megoldódik. Az Apple-felhasználóknak is az a jó, ha a cupertinóiak erős versenytársakkal néznek szembe, mert ez ösztönzi őket a jobb termékek fejlesztésére.

Galaxy-Note-7-review-5

Azt amúgy mondtuk már, hogy hamarosan akkumulátor gyárat nyit a Samsung Magyarországon?

Forrás: Fox 10 Phoenix

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!