imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Samsunghoz kerülhet „Siri apja”?


Most röppentette fel a meglehetősen pletykaszagú hírt a Wall Street Journal, miszerint a Samsung gondolkozik a hangfelismeréssel és beszédértéssel foglalkozó Nuance Communications felvásárlásán. Miért érdekes ez nekünk? Mert a Nuance technológiája áll a Siri mögött is.

A Nuance volt az első például, aki magyarul is tudó diktálószoftvert adott ki iOS alá, Dragon Dictation néven. Kis sztori, hogy a megjelenés délutánján átsétált hozzánk a Duna Plazába a cég egyik itthoni dolgozója (a Nuance magyarországi irodái a Váci út túloldalán vannak), aki azt kérte tőlünk, diktáljunk sokat a szoftvernek, mert az alapján is tanul és egyre okosabb lesz. Szegénynek nem mertük mondani, hogy a magyar káromkodásokat valószínűleg tökéletesen ismeri már, mert reggel óta bőszen gyakorlunk vele. :)

Szóval a Nuance élen jár ezekben a technológiákban, nem véletlenül van velük partneri viszonyban az Apple mellett többek között az Amazon is. Érdekesség amúgy, hogy nagyon sokára lett csak nyilvános, amit mindenki sejtett: a Nuance áll a Siri beszédfelismerő képessége mögött is. Ezt 2013-ban, három évvel a Siri bemutatkozása után ismerte el hivatalosan a két cég.

Ezt a Nuance-ot tervezi tehát állítólag felvásárolni a Samsung, és kérdéses, hogy ha tényleg végbemegy az akvizíció, mi fog történni Sirivel. Természetesen a beszédfelismerés csak egyetlen eleme a személyi asszisztensnek, de ez talán a legfontosabb. Az Apple egyébként egy ideje már dolgozik a saját technológiáján amivel megszabadulhatna a Nuance-tól való függéstől, de valószínűleg ez még eléggé kezdetleges.

Természetesen ez a felvásárlás-dolog még erőteljesen kezdetleges fázisban van, talán nem is több egy erős pletykánál. Ha viszont igaznak bizonyulna, az Apple nehéz helyzetbe kerülhet. Mondjuk nem lennék meglepve, ha végszükség esetén egy nagyobb összeget mondanának a Nuance tulajdonosainak mint a Samsung. 150 milliárd dollárból valószínűleg meg sem éreznék a felvásárlás költségét.

Forrás: MacRumors.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!